Tradiţia PSD: partidul îşi apără liderii în faţa procurorilor chiar pe scările Parchetului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai mulţi lideri PSD strânşi să-l susţină pe Constantin Nicolescu, şeful CJ Argeş, în 2011. FOTO Mediafax
Mai mulţi lideri PSD strânşi să-l susţină pe Constantin Nicolescu, şeful CJ Argeş, în 2011. FOTO Mediafax

Persoanele din conducerea PSD au făcut o tradiţie în a face scut în jurul liderilor de partid care au probleme cu Justiţie. Venirea mai multor lideri ai formaţiunii în faţa DNA pentru a-l susţine pe Dragnea face parte dintr-un lung şir de astfel de manifestări, început în 1997 şi continuat în 2011. Însă, de fiecare data când PSD s-a solidarizat, persoana susţinută a ajuns să primească ani de închisoare cu executare.

Luni dimineaţă, mai multe persoane din conducerea PSD au mers la DNA să-l susţină pe Liviu Dragnea, chemat la pentru a da declaraţii. Secretarul general, Marian Neacşu, şeful Comisiei parlamentare de control a SRI, Claudiu Manda, dar şi vicepremierul Paul Stănescu au fost prezenţi pentru a-şi arăta sprijinul pentru şeful lor. Acest tip de reacţie nu e nou, în ultimii ani reprezentanţii PDSR sau PSD apelând la astfel de gesturi de susţinere a colegului care avea probleme cu Justiţia. 

Liviu Dragnea la DNA FOTO Mediafax

FOTO Mediafax 

Un prim mesaj de solidarizare cu un lider de partid care avea probleme cu Justiţia a fost dat în 1997, fiind vorba de cazul lui  Gabriel Bivolaru, membru al PDSR (viitor PSD). Deputatul PSD, suspectat că făcea tranzacţii ilegale cu motorină fără a plăti taxele la bugetul de stat, a primit sprijinul unor nume grele ca Adrian Năstase, Miron Mitrea şi Dan Ioan Popescu. Cei trei chiar s-au deplasat la Parchet pentru a-l însoţi pe Bivolaru. Alături de ei mai erau peste 30 de lideri ai PDSR. Până la umră, Bivolaru a fost condamnat în 2004, la cinci ani de închisoare, pentru păgubirea unei bănci.

In 1997 40 de lideri ai PDSR in frunte cu Miron Mitrea Dan Ioan Popescu si Adrian Nastase s-au deplasat la Parchet pentru a-l sustine pe Gabriel Bivolaru FOTO Romania Libera

În 1997, 40 de lideri ai PDSR, Miron Mitrea, Dan Ioan Popescu şi Adrian Năstase, s-au deplasat la Parchet pentru a-l susţine pe Gabriel Bivolaru FOTO Romania Liberă

Tradiţia scutului în jurul unui lider de partid care are probleme cu Justiţia a continuat în PSD. În 2011, liderii PSD se mobilizează şi merg la Piteşti pentru a-şi arăta susţinerea pentru şeful CJ Argeş, Constantin Nicolescu, suspectat de faptul că ar fi alocat ilegal fonduri către Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului. S-au deplasat atunci la Piteşti Victor Ponta (preşedinte PSD) , Adrian Năstase, marian vanghelie, Ecaterina Andronescu, Robert negoiţă şi Viorel Hrebenciuc. Au ţinut discursuri şi au acuzat faptul că de dosarul lui Nicolescu ar fi fost vinovaţi Traian Băsescu şi PDL. 

Până la urmă, Constantin Nicolescu a scăpat în acest dosar, însă tot o alocare de fonduri i-a pus probleme. În 2014 a fost condamnat la 9 ani şi jumătate de închisoare într-un alt fosar de fraudare a unor fonduri europene, frauda ridicându-se la 1,2 milioane euro. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite