Topul politicienilor virali pe net de Sărbători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mesajul de Anul Nou al preşedintelui Klaus Iohannis a strâns 1716 share-ruri. FOTO Facebook Klaus Iohannis
Mesajul de Anul Nou al preşedintelui Klaus Iohannis a strâns 1716 share-ruri. FOTO Facebook Klaus Iohannis

Infopolitic a realizat o analiză a impactului urărilor de sărbători transmise de politicieni Facebook, care arată că doar patru dintre ei depăşesc cifra de 10.000 de like-uri (Victor Ponta, Elena Udrea, Klaus Iohannis şi Traian Băsescu) şi numai doi au avut peste 1.000 de share-uri (Klaus Iohannis şi Victor Ponta).

În ceea ce priveşte categoria like-urilor, cei mai bine clasaţi sunt: Victor Ponta — 68.512, Elena Udrea — 29.797, Klaus Iohannis — 29.425 şi Traian Băsescu — 13.727. Pe următoarele locuri sunt foşti sau actuali politicieni: Adrian Năstase, Gabriela Firea, Codrin Ştefănescu, Dacian Cioloş şi Alina Gorghiu.

La share-uri, Klaus Iohannis l-a trecut pe fostul premier Ponta. Astfel, în timp ce Iohannis a strâns 1.716 de share-uri, Victor Ponta a adunat cu aproape 700sute mai puţine share-uri, doar 1.069. Câteva sute de share-uri au avut: Elena Udrea, Gabriela Firea, Traian Băsescu. 

Clasament politicieni pe Facebook FOTO Infopolitic

FOTO: Infopolitic.ro

„Evenimentele politice din ultimele luni nu par să fi influenţat major topul popularităţii politicienilor pe Facebook”, arată sociologii Infopolitic.

A fost analizat şi tipul de postări pe care politicienii luaţi în calcul pentru analiză le-au făcut cu ocazia finalului de an. „Opt dintre politicieni au ales să însoţească postările şi de imagini cu mesaje de sărbători — urările efectiv sunt scurte. Şase au postat o poză în care apare titularul mesajului. Un singur politician — Victor Ponta — a ales să posteze o imagine în care se află alături de familie — se confirmă din nou impactul pozitiv pe care îl au astfel de imagini. Mesajele lui Klaus Iohannis, Călin Popescu Tăriceanu şi Dacian Cioloş au un caracter formal pronunţat, prin comparaţie cu restul mesajelor”, mai precizează analiza Infopolitic.

Clasament partide si institutii pe Facebook FOTO Infopolitic

FOTO: Infopolitic.ro

În ceea ce priveşte conturile de Facebook ale partidelor sau ale anumitor instituţii, au fost analizate următoarele pagini politice: PSD, PNL, ALDE, UDMR, UNPR, PMP, PRU, precum şi pagina oficială a Guvernului României. 

Dintre partide, PSD şi UDMR sunt singurele care nu au postat deloc un mesaj de Anul Nou. Mesajul PNL de Anul nou a strâns cele mai multe like-uri, 736, dar şi cel mai mare număr de share-uri, 112.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite