Timmermans: Dacă vă uitaţi la ultimul raport MCV, vedeţi că suntem pe ultima sută de metri. Grindeanu: Vreau un 2019 fără MCV

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Grindeanu - Frans Timmermans - Comisia Europeană - Bruxelles - Belgia - 16 feb 2017 / FOTO EPA
Sorin Grindeanu - Frans Timmermans - Comisia Europeană - Bruxelles - Belgia - 16 feb 2017 / FOTO EPA

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a declarat joi, la Bruxelles, că România se află pe ultima sută de metri în ceea ce priveşte ridicarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV). La rândul său, premierul Sorin Grindeanu a precizat că speră ca România să scape de MCV până va prelua preşedinţia Consiliului UE.

Frans Timmermans a salutat faptul că Guvernul a renunţat la OUG 13, cea prin care era modificată legislaţia penală.  „Salut abrogarea OUG 13. A fost un pas bun. Am sfătuit Guvernul României să acţioneze cu maximă deschidere astfel încât toţi cei interesaţi să se poată implica pentru a nu exista neînţelegeri şi ca lupta anticorupţie să nu slăbească. Dacă vă uitaţi la ultimul raport MCV, vedeţi că suntem pe ultima sută de metri. Comisia poate ajuta, dar nu poate alege în locul României. Să se meargă înspre finiş. Totul depinde de Guvernul şi Parlamentul României", a spus Timmermans. 

„Vă asigur de dorinţa nostră de a avea viteza corectă, iar următorul raport să fie unul foarte bun. Vreau un 2019 fără MCV", a adăugat Grindeanu, în completarea celor afirmate de prim-vicepreşedintele Comisiei Europene. 

Premierul român a vorbit şi de viitorul ministru al Justiţiei. „Iau extrem de în serios să propun o persoană neimplicată politic. Am avut discuţii cu unele persoane cu un background profesional dincolo de orice contestare. ”Întâlnirile cu persoanele pe care le consider eligibile continuă în zilele următoare, inclusiv în weekend. Cel târziu la mijlocul săptămânii viitoare o să fac o propunere şi ar putea fi o persoană apolitică”, a declarat Grindeanu.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite