Teodor Meleşcanu: România ar putea adera la zona euro în 2022

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu. FOTO gov.ro
Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu. FOTO gov.ro

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat, într-un interviu acordat unui cotidian polonez, că România ar putea adera la zona euro în anul 2022, cu toate că îndeplineşte deja criteriile formale.

„Aderarea la zona euro este o decizie politică pe care am adoptat-o în urmă cu mai mulţi ani. În prezent, îndeplinim deja criteriile formale astfel că am putea adera şi mâine la uniunea monetară. Însă ne temem că acest lucru va avea un impact negativ asupra veniturilor pensionarilor şi a celor mai săraci. Cred că vom adopta euro peste cinci ani, în 2022", a declarat Teodor Meleşcanu, într-un interviu acordat cotidianului polonez Rzeczpospolita, preluat de Reuters

Zona euro este compusă în prezent din 19 state membre. Ultima ţară care a aderat la zona euro este Lituania, care a făcut trecerea la moneda unică în 2015.

Luna trecută, premierul Mihai Tudose a afirmat şi el că aderarea României la zona euro este „un angajament“ pe care ţara noastră l-a luat odată cu intrarea în Uniunea Europeană, precizând că mai este foarte mult de lucru "la convergenţă“. Potrivit premierului, nu există un termen fixat în acest sens. „Nu ne-am fixat un termen. Cât de repede posibil, dar nu vrem să ardem nişte etape, fiindcă apoi ne facem mai mult rău decât bine", a spus Tudose.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite