Tăriceanu şi-a lansat candidatura la prezidenţiale, sub sloganul: „România, a şaptea putere a Europei“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, şi-a lansat astăzi candidatura la alegerile prezidenţiale, la Palatul Parlamentului, în prezenţa a o mie de susţinători.

Cu acest prilej, Tăriceanu şi-a prezentat şi proiectul, „România, a şaptea putere a Europei“, care speră că va convinge alegătorii să îl voteze.

„Preşedintele trebuie să fie cel care oferă siguranţă, nu doar speranţă. Promisiunile electorale nu ţin de cald şi nici de foame. Toată lumea s-a săturat de ele. Funcţia prezidenţială trebuie să fie ferită cel mai  mult şi mai mult de demagogie. Spun aceste lucruri pentru că experienţa din 2009-2010 ne-a arătat că de la promisiuni electorale fără limită, la tăierea salariilor şi a pensiilor, drumul poate fi foarte scurt dacă este pavat cu minciună, cu nepăsare, cu nepricepere, cu tupeu şi hoţie, aşa cum a fost cazul în timpul guvernării Băsescu-Boc-PDL“, a declarat Tăriceanu, în discursul de lansare a candidaturii.

Tăriceanu a continuat atacurile la adresa preşedintelui Traian Băsescu şi a declarat că regimul său  „a tras România înapoi mai mult decât au făcut-o mineriadele“.

„Regimul Băsescu, un regim care a îndoliat suflete şi conştiinţe, un regim care a tras România înapoi mai mult decât au făcut-o mineriadele sau momentele tulburi ale anilor ’90. Ce se întâmplă în aceste zile reprezintă dovada paroxismului, a nebuniei şi agoniei sfârşitului de mandat al unui preşedinte care s-a jucat cu legile, cu Constituţia, cu bunăstarea , demnitatea, vieţile şi speranţele cetăţenilor“, a spus Tăriceanu.

Întrebat dacă ar solicita sprijinul ACL, în cazul în care Klaus Iohannis ar avea probleme în campanie, Tăriceanu a răspuns că nu îl interesează dificultăţile competitorilor săi.

„Eu cred că azi este extrem de clar, am pornit pe drumul meu, merg neabătut pe acest drum, nu mă interesează ce fac ceilalţi candiaţi, ce probleme au“, a conchis preşedintele Senatului.

Călin Popescu Tăriceanu a depus 273.000 de semnături la Biroul Electoral Central, dar a afirmat că a strâns mai multe, însă nu le-a putut înregistra deoarece au fost adunate sub sigla Partidului Liberal Reformator. În prezent, pentru că înregistrarea partidului său a fost respinsă de către Tribunalul Bucureşti, Tăriceanu candidează în calitate de independent.

Citeşte şi:

Partidul lui Tăriceanu, respins de Tribunalul Bucureşti

Tribunalul Bucureşti a respins, luni, solicitarea formulată de Partidul Naţional al Mediului, preluat de gruparea condusă de Călin Popescu Tăriceanu, pentru transformarea acestuia în Partidul Liberal Reformator prin modificarea Statutului, a denumirii şi a programului politic.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite