Tăriceanu propune oficial înfiinţarea unei comisii pentru „analiza democraţiei“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Călin Popescu Tăriceanu propune Parlamentului o comisie pentru evaluarea democraţiei FOTO Adevărul
Călin Popescu Tăriceanu propune Parlamentului o comisie pentru evaluarea democraţiei FOTO Adevărul

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a propus astăzi, în şedinţa Biroului Permanent, înfiinţarea unei comisii de analiză a democraţiei şi a statului de drept.

„Comisia ar avea drept obiectiv principal monitorizarea evoluţiilor din Justiţie. Avem nevoie de o evaluare cu privire la modul de funcţionare a principalelor instituţii din România, a modului în care se respectă raportul dintre puterile statului, independenţa puterilor în stat. Am solicitat liderilor de grupuri să ia spre analiză această propunere pentru ca această comisie să poată fi constituită.“, a spus Tăriceanu la finalul şedinţei.

Preşedintele Senatului a anunţat intenţia de a forma o comisie parlamentară de analiză a democraţiei săptămâna trecută, în Comitetul Executiv Naţional al PSD.

„Propunerea mea este să formăm la nivelul Parlamentului o comisie specială pentru evaluarea democraţiei, cu alte cuvinte a statului de drept, care este, după o serie de criterii unanim acceptate, indicele la care ne situăm cu statul de drept în România şi cu democraţia“, a declarat Tăriceanu la ieşirea de la şedinţa CEx al PSD.

Citeşte şi:

Gorghiu: „Domnule Ponta, veţi pierde Puterea!“ Tăriceanu îi răspunde: „Când vorbiţi de legitimitate, este bine să vă uitaţi în oglindă“

Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, i-a reproşat premierului Victor Ponta umilirea îndurată de români la alegerile din 2014, neorganizarea alegerilor parţiale, în ciuda deciziilor unor instanţe de judecată, dar şi acţiunile PSD de a mutila legislaţia penală. Totodată, Gorghiu şi-a cerut scuze, în numele PNL, pentru că l-a ajutat pe Ponta să ajungă în funcţia de prim-ministru şi i-a rugat pe parlamentari să voteze moţiunea de cenzură.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite