Tăriceanu: Observ o radicalizare a zonei politice, e un climat de talibanism. Se incită la proteste de stradă, inclusiv la nivelul preşedintelui României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. FOTO Arhivă Adevărul
Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. FOTO Arhivă Adevărul

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, marţi, că în prezent există o radicalizare şi o „polarizare excesivă“ a zonei politice, opoziţia asigurând un „climat de talibanism“. Tăriceanu a adăugat că reprezentanţi ai unor instituţii de stat ajung să incite la proteste în stradă, inclusiv la nivelul şeful statului.

„Am urmărit să ne racordăm la contextul global şi am adoptat în 2008 o strategie de dezvoltare durabilă a României care cuprindea multe dintre principiile şi obiectivele formulate de ONU. Pentru mine este un motiv de mândrie că am fost premierul României în momente decisive pentru viitorul ţării mele în care au fost luate decizii care au urmărit să răspundă la obiectivul general al generaţiilor prezenre, asigurând viitorul generaţiilor următoare. Cel mai important obiectiv a fost aderarea la UE, dar şi adoptarea srategiei în 2008”, a spus Tăriceanu, la o conferinţă de presă, potrivit News.ro. 

Şeful Senatului a spus că inclusiv opoziţia a contribuit la realizarea strategiei din 2008. „Un astfel de sprijin larg este obligatoriu, pentru că o astfel de strategie trebuie urmărită dincolo de ciclurile electorale, indiferent de partidele care se succed la putere”, a subliniat Tăriceanu.

În acest context, liderul ALDE a vorbit despre o radicalizare şi o „polarizare excesivă” a zonei politice, când partidele din opoziţie resping propunerile coaliţiei de guvernare, făcând din asta „un titlu de glorie” „Observ cu îngrijorare în aceste zile, când vorbim despre actualizarea Strategiei Naţionale de Dezvoltare Durabilă a României o radicalizare, o polarizare excesivă a zonei politice şi a societăţii româneşti în ansamblul ei. Partidele din opoziţie, din păcate, îşi fac un titlu de glorie prin respingerea în bloc orice propunere a coaliţiei de guvernare, iar reprezentanţi ai unor instituţii ale statului ajung în punctul în care incită la proteste de stradă, inclusiv la nivelul preşedintelui României. Este un climat de talibanism în care discuţiile despre proiecte pe termen lung ale României sunt greu de realizate”, a mai  spus Tăriceanu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite