Tăriceanu îl ironizează pe Cioloş: Încă nu a depăşit mentalitatea celor care vorbeau despre „licurici”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu
Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu

Călin Popescu Tăriceanu i-a răspuns vineri fostului premier Dacian Cioloş la mesajul postat de acesta pe Facebook, potrivit căruia dacă România nu va lua lumină de la Bruxelles, atunci care ar putea fi locul din care o va face. Liderul ALDE a afirmat ironic că Dacian Cioloş „încă nu a depăşit mentalitatea celor care vorbeau despre licurici” , explicând că Germania şi Franţa nu au ajuns puteri importante punându-şi astfel de întrebări.

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu i-a răspuns lui Dacian Cioloş la mesajul pe care acesta l-a lansat pe pagina sa de Facebook şi prin care îl întrebarea retoric de unde ar putea România să ia lumină dacă nu de la Bruxelles.

„Iritat de propunerea Comisiei Europene, care vrea să condiţioneze acordarea fondurilor europene de respectarea statului de drept, domnul Tăriceanu, al doilea om în stat, spune că nu e obligatoriu să luăm lumină de la Bruxelles. În 1945, proaspăt întors de la Moscova, într-o pornire de oportunism politic, Mihail Sadoveanu organiza la Sala Dalles din Bucureşti o conferinţă cu titlul: 'Lumina vine de la Răsărit'. Dumneavoastră, domnule Tăriceanu, de unde propuneţi să luăm lumină? Vă deranjează preocuparea pentru respectarea statului de drept?", a scris Cioloş pe pagina sa de Facebook.

În replică, preşedintele Senatului a declarat că fostul premier tehnocrat „nu a depăşit încă mentalitatea celor care vorbeau despre licurici” şi a încercat să explice că România nu ar trebui să depindă de nimeni.

„Dacian Cioloş mă întreba retoric: «de unde propuneţi să luăm lumină?», dovedind că, din păcate, nu a depăşit încă mentalitatea celor care vorbeau despre «licuricii»... mari şi mici. Răspunsul este simplu: de la nimeni, ci ar trebui să înţelegem care este interesul legitim al României şi cum să îl urmăm cu demnitate şi curaj. Imaginaţi-vă ce s-ar fi întâmplat dacă preşedintele Emmanuel Macron sau cancelarul Angela Merkel ar gândi în aceiaşi termeni «de la cine luăm lumina». Nu au făcut-o şi de aceea Franţa sau Germania au anunţat recent îngrijorările pe care le au referitor la decizia anunţată de preşedintele Trump în problema Iranului”, a afirmat vineri Tăriceanu, într-o postare pe pagina sa de Facebook, informează Hotnews.

Călin Popescu-Tăriceanu a explicat, la începutul lunii mai, cu privire la subiectul restrângerii accesului la fondurile europene în cazul încălcării statului de drept, faptul că Comisia Europeană este „un instrument care ne ajută să ne armonizăm punctele de vedere, dar nu este cel de la care trebuie să luăm obligatoriu lumină în orice privinţă”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite