Tăriceanu, către Cioloş: România are anul acesta o creştere economică prognozată de 6% din PIB. Unde sunt banii?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copreşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu. FOTO Mediafax
Copreşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu. FOTO Mediafax

Copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a răspuns, marţi, afirmaţiilor premierului Dacian Cioloş privind majorările salariale votate în ultima perioadă de Parlament, el arătând că România are anul acesta o creştere economică prognozată de 6% din PIB şi întrebându-l pe prim-ministru unde sunt banii.

„Trăim într-un paradox pe care domnul Cioloş nu vrea să-l explice: România are anul acesta o creştere economică prognozată de 6% din PIB, probabil cea mai înaltă din Europa. Întrebarea pe care eu o adresez domnului Cioloş este următoarea, pe care o pun toţi românii: unde sunt banii?”, a spus Tăriceanu.

El a mai arătat că „logica politică elementară este că guvernăm pentru a îmbunătăţi calitatea vieţii, calitatea vieţii însemnând inclusiv puterea de cumpărare”.

„Creşterea economică trebuie să se transfere în creşterea puterii de cumpărare, în salarii, în pensii. Unde este creşterea economică? Văd, din partea Guvernului, numai că se plâng, numai că fac planuri. Văd că imaginează tot felul de analize. Să ştiţi că oamenii s-au săturat de lucrurilea astea. Vor soluţii”, a menţionat Călin Popescu Tăriceanu. 

Premierul Dacian Cioloş a declarat, marţi, la Adevărul Live, că măsurile adoptate de Parlament în ultimele luni legate de diferite creşteri salariale însumează peste 9 miliarde de lei, adică peste 1% din PIB, un impact bugetar care poate duce fie la creşterea deficitului, fie la reducerea investiţiilor.

El a precizat că aceste măriri procentuale de salarii pentru anumite categorii nu fac decât să crească şi mai mult dezechilibrele între modul cum sunt trataţi diferiţi salariaţi şi nu rezolvă problema salarizării.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite