Tăriceanu: ALDE nu are nicio problemă cu referendumul pentru Justiţie. Va avea un impact negativ asupra alegerilor pentru Parlamentul European

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că partidul său nu se opune referendumului pe Justiţie, dar subliniază că organizarea sa va avea „un impact negativ” asupra alegerilor europarlamentare.

„Vreau ca lucrurile să fie înţelese cât se poate de limpede: partidul nostru, ALDE, nu are nicio problemă cu referendumul pentru Justiţie, pe care domnul Iohannis a anunţat că îl convoacă. (…) Chiar dacă nu ne opunem unui asemenea demers trebuie să spunem că acesta va avea un impact negativ asupra alegerilor pentru Parlamentul European, că acest demers contravine practicilor şi recomandărilor Comisiei de la Veneţia şi Comisiei Europene (două instituţii dragi dlui Iohannis atunci când le poate folosi în favoarea dânsului). Ne putem gândi mai ales la utilitatea per ansamblu a unui asemenea referendum. Eu, personal, nu văd cum ar putea fi de folos şi cui, cu excepţia partidului de suflet al preşedintelui, care nu prea are locomotivă electorală”, a scris Tăriceanu pe pagina sa de Facebook.

Preşedintele Senatului mai susţine că şeful statului nu doreşte organizarea referendumului „pentru că îi pasă de justiţie”, ci îşi doreşte să facă campanie electorală.

„Dar trebuie să ne fie clar de ce o face. Nu pentru că îi pasă de justiţie, nu pentru că îi pasă de abuzurile săvârşite în România, nu pentru că îi pasă de miile de vieţi mutilate de justiţia dumnealui, ci pentru că a venit momentul să stoarcă şi ultima picătură electorală din tema justiţiei. Aşa că haideţi să dăm cărţile pe faţă: dl Iohannis vrea acest referendum pentru că îşi doreşte să intre în campanie electorală chiar daca legea îi interzice. Dl Iohannis vrea să-şi construiască platforma electorală pentru alegerile din toamnă. Dl Iohannis vrea să fure startul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale”, a mai notat Tăriceanu.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat joi că va declanşa referendumul pe Justiţie concomitent cu alegerile europarlamentare, în data de 26 mai. „Este ilegitimă emiterea unei ordonanţe de urgenţă pe tema Justiţiei înainte ca voinţa poporului să fie exprimată la referendum“, a avertizat şeful statului, în contextul în care Guvernul Dăncilă se pregăteşte să modifice legislaţia penală prin OUG.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite