Surse: Tăriceanu l-ar vrea pe Meleşcanu ministrul Justiţiei. Grindeanu se opune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit unor surse politice, Călin Popescu Tăriceanu i-a propus lui Liviu Dragnea ca Ministerul Justiţiei să revină ALDE, pentru a fi preluat de Teodor Meleşcanu, iar Ministerul de Externe să revină PSD. Aceleaşi surse susţin însă că premierul Sorin Grindeanu refuză mutarea.

Surse politice au declarat pentru „Adevărul“ că liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, l-a propus pe Teodor Meleşcanu pentru Ministerul Justiţiei, „pentru a transfera responsabilitatea modificări legislaţiei penale de la PSD la ALDE“, după cum au povestit surse social-democrate.

Dragnea nu a primit cu entuziasm propunerea lui Tăriceanu, întrucât Meleşcanu este unul dintre miniştrii cu cele mai mari probleme de imagine. Meleşcanu este încă asociat cu cozile la alegerile prezidenţiale din 2014, iar săptămâna trecută i-a minţit pe liderii europeni în legătură cu OUG 13 după cum a scris „Adevărul“. 

Surse din PSD susţin că, pe lângă refuzul tacit al lui Drganea, şi premierul Sorin Grindeanu se opune categoric unui schimb de ministere cu ALDE. „Grindeanu l-ar vrea pe Meleşcanu plecat cu totul din Guvern, nu mutat la Justiţie, un portofoliu-cheie. Acolo trebuie să propunem noi un om, fie el tehnocrat sau membru de partid, însă important e ca noul ministru să fie imaculat. Trebuie să fim atenţi, să nu ne mai facem rău cu mâna noastră“, a declarat un vicepreşedinte PSD pentru „Adevărul“.

Numele viitorului ministru al Justiţiei va fi discutat în şedinţa conducerii PSD de săptămâna viitoare. „Acel ministru ( al Justiţiei – n.r.) va fi propus de primul-ministru. Sigur, va fi propus coaliţiei care susţine acest Guvern şi ulterior preşedintelui. Va fi o propunere a premierului, aşa funcţionează lucrurile”, a declarat Liviu Dragnea.

Unul dintre numele vehiculate în partid este Robert Cazanciuc, fost ministru al Justiţiei în timpul guvernării Ponta. Numai că Liviu Dragnea nu l-ar vrea pe Cazanciuc tocmai pentru că este prea apropiat de Ponta, marele său rival din partid. Pe lista de posibili miniştri ai Justiţiei se mai află Daniel Florea ( primarul PSD al Sectorului 5) şi Norica Nicolai ( ALDE).

Viitorul ministru al Justiţiei va trebui să primească acceptul ambelor partide de guvernare: PSD şi ALDE, aşadar decizia finală va fi tot o înţelegere între Dragnea şi Tăriceanu.

În acest moment, ministru interimar al Justiţiei este Ana Birchall, care ocupă şi fotoliul de ministru delegat pentru Afaceri Europene.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite