Surse: Ce miniştri pleacă şi ce miniştri rămân în viitorul guvern. La ce portofoliu al ALDE râvnesc liderii PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorica Dăncilă, premierul desemnat, alături de şeful ei politic, Liviu Dragnea, cel care are cuvântul cel mai important în alcătuirea noii echipe guvernamentale. FOTO Inquam Photos
Viorica Dăncilă, premierul desemnat, alături de şeful ei politic, Liviu Dragnea, cel care are cuvântul cel mai important în alcătuirea noii echipe guvernamentale. FOTO Inquam Photos

Conducerea PSD ar putea continua tradiţia din vară când, după ce şi-a schimbat premierul, a mers pe o echipă guvernamentală bazată în mare tot pe aceiaşi miniştri. Astfel, social-democraţi precum Mihai Fifor, Carmen Dan sau Paul Stănescu, dar şi liberali din ALDE precum Teodor Meleşcanu, Graţiela Gravrilescu şi Toma Petcu ar urma să fie în Cabinetul Dăncilă.

PSD nu va renunţa la miniştrii care au deţinut portofolii importante în Guvern. Astfel de cazuri sunt Carmen Dan (Interne), Paul Stănescu (Dezvoltare Regională), Lia Olguţa Vasilescu (Muncă) sau Mihai Fifor (Apărare). Stănescu ar urma să primească şi funcţia e vicepremier, demnitate pe care o ocupă începând cu luna octombrie. De asemenea, locuri asigurate în echipa Dăncilă au şi Petre Daea (Agricultură), dar şi Victor Negrescu (Afaceri Europene). 

Colaj ministri - Carmen Dan - Paul Stănescu - Lia Olguţa Vasilescu - Mihai Fifor - Petre Daea şi Victor Negrescu

De partea cealaltă, ALDE a subliniat că nu va ceda niciun minister dintre cele pe care le are. Astfel, aceştia o vor avea pe Graţiela Gavrilescu (Ministerul Mediului, dar şi pe funcţia de vicepremier), pe Teodor Meleşcanu (Externe), pe Toma Petcu (Energie) şi pe Viorel Ilie (Relaţia cu Parlamentul). 

„În evaluările interne nu am avut considerente negative la adresa celor patru miniştri pe care îi aveam: Graţiela Gavrilescu, Teodor Meleşcanu, Viorel Ilie şi Toma Petcu. Nu suntem de acord să avem şi procedura de învestire a unui nou Cabinet şi reconfigurarea Cabinetului“, a declarat deputatul Varujan Vosganian, la Adevărul Live, joi. 

   

 Colaj ministri - Graţiela Gavrilescu - Teodor Meleşcanu - Toma Petcu şi Viorel Ilie

Pe de altă parte, potrivit unor surse politice, ALDE ar vrea ca Ministerul Apelor şi Pădurilor să nu mai fie un minister separat, ci să fie în componenţa MInisterului Mediului. De asemenea, aceleaşi surse au precizat pentru „Adevărul“ că social-democraţii ar vrea să preia şi Ministerul Energiei. 

Demnitari pe picior de plecare 

Printre miniştrii care nu se vor găsi în Guvernul Dăncilă vor fi Felix Stroe, Marius Nica, Lucian Romaşcanu, dar şi Liviu Pop. Vicepremierul Marcel Ciolacu nu are nici el un loc în viitorul Cabinet, în condiţiile în care el a fost în echipa care l-a susţinut pe Tudose în disputa cu Dragnea. Ar putea fi schimbaţi şi Mircea Titus Dobre, Florian Bodog şi Gabriel Petrea. 

ministri pa

Te-ar putea interesa şi:

 

Videle, oraşul sărac cu demnitari bogaţi. De la era Videanu până la epoca Dragnea, niciun investitor n-a călcat prin localitate

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite