Liviu Dragnea este noul preşedinte al Camerei Deputaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost ales, miercuri, în funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, cu 216 voturi pentru şi 101 împotrivă.  Dragnea a fost singurul candidat pentru această funcţie.

Călin Popescu Tăriceanu a fost ales pentru un nou mandat de preşedinte al Senatului

Călin Popescu Tăriceanu a fost reales, cu 87 de voturi ”pentru”, în funcţia de preşedinte al Senatului, el fiind propunerea PSD şi ALDE şi singura nominalizare a partidelor pentru această funcţie.

Împotriva lui Tăriceanu au votat 40 dintre senatorii prezenţi. Din totalul de 136 de senatori, doar 127 au votat, iar două voturi au fost declarate nule. 

UPDATE Vicepreşedinţii Camerei Deputaţilor sunt: Florin Iordache (PSD), Gabriel Vlase (PSD), Rovana Plumb (PSD) şi Cătălin Predoiu (PNL).

Liderul PSD Liviu Dragnea a fost singura propunere cu au venit social-democraţii pentru şefia Camerei Deputaţilor. De altfel, celelalte partide nu au venit cu o altă propunere de candidat pentru şefia Camerei Deputaţilor. 

În legislatura 2012-2016, Camera Deputaţilor a fost condusă timp de aproape trei ani şi jumătate de Valeriu Zgonea, iar după excluderea acestuia din PSD, de Florin Iordache. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite