Călin Popescu Tăriceanu este noul preşedinte al Senatului. Ce mesaj a avut pentru serviciile de informaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. FOTO Eduard Enea
Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. FOTO Eduard Enea

Călin Popescu Tăriceanu a fost reales, cu 87 de voturi „pentru“, în funcţia de preşedinte al Senatului, el fiind propunerea PSD şi ALDE şi singura nominalizare a partidelor pentru această funcţie. Tăriceanu a pledat pentru un control parlamentar mai strict al serviciilor de informaţii.

UPDATE Noua componenţă a Biroului Permanent a fost votată în unanimitate. 130 de senatori au fost „pentru“ la votul secret cu bile

UPDATE Partidele au propus pentru Biroul Permanent următoarele persoane: 

- vicepreşedinţi: Nicolae Bădălău (PSD), Claudiu Manda (PSD), Laura Scântei (PNL), Mihai Goţiu (USR); 

- secretari: Adrian Ţuţuianu (PSD); Marian Pavel (PSD), Marcel Vela (PNL) şi Iustin Talpoş; 

- chestori: Paul Stănescu (PSD), Doina Fedorovici (PSD), Alexandru Pereş (PNL), Tanczos Barna (UDMR). 


87 de senatori au votat „pentru“, iar împotriva lui 40 dintre senatorii prezenţi. Din totalul de 136 de senatori, doar 127 au votat, iar două voturi au fost declarate nule. 

„Votul din 11 decembrie a fost un vot pentru normalitate, de la milioane de români care nu beneficiază de pe urma creşterii economic, milioane de oameni care vor să le fie respectate drepturile.  Puterea vine de la popor. Toate instituţiile din România trebuie să înţeleagă acest lucru, în special acele instituţii care nu sunt sub control, cu excepţia celui al Parlamentului. Dacă ne dorim mai multă democraţie trebuie să avem un Parlament activ“, a declarat Tăriceanu. 

De asemenea, noul preşedinte al Senatului a subliniat că e momentul în care parlamentarii decid dacă România e un stat suveran sau un stat de mâna a doua. 

Copreşedintele ALDE şi actualul preşedinte al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a fost singura propunere pentru şefia Senatului, după ce PNL, USR şi PMP au refuzat să facă vreo nominalizare, iar UDMR a anunţat că îl va susţine pe Tăriceanu.

Înainte de vot, liderul grupului senatorial al PSD, Şerban Nicolae a anunţat că social-democraţii îl propun pentru preşedinţia Senatului pe ”domnul senator Călin Constantin Anton Popescu Tăriceanu”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite