Surse: Liderii de filiale PNL care nu îşi plătesc datoriile în două săptămâni, îşi pierd funcţiile de conducere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alina Gorghiu

Mai multe organizaţii PNL au fost nominalizate, luni, în şedinţa Biroului Politic Naţional, ca având încă datorii de plată, către centru, din cotizaţii, conducerea partidului luând în calcul, potrivit unor surse liberale, sancţionarea liderilor de filiale cu demiterea din funcţiile de conducere, în cazul în care nu vor rezolva problemele financiare în maxim două săptămâni, potrivit News.ro

În şedinţa Biroului Politic Naţional a fost prezentată lista organizaţiilor care încă nu şi-au achitat datoriile la partid din cotizaţii. De data aceasta, întârzierile au ţinut şi de desfăşurarea campaniei electorale pentru alegerile locale. 

Dacă până în prezent sancţiunile pentru neplata cotizaţiilor la centru au vizat interdicţia de vot în Biroul Politic şi riscul ca reprezentanţii filialelor cu probleme să nu se regăsească pe liste la pentru Parlament, în toamnă, de data aceasta decizia conducerii partidului a mers şi mai departe. Astfel, potrivit unor surse liberale, dacă în două săptămâni liderii de filiale nu plătesc datoriile, aceştia riscă să fie schimbaţi de la conducerea organizaţiilor judeţene.

În luna martie, tot într-o şedinţă a Biroului Politic, aproximativ 30 de filiale din ţară au fost somate să îşi achite cotizaţiile la partid, la zi, o primă sancţiune fiind deja aplicată, şi anume faptul că aceste organizaţii nu au avut drept de vot la şedinţa conducerii. Copreşedintele PNL Vasile Blaga le transmitea atunci colegilor din teritoriu că, dacă nu respectă decizia partidului şi nu asigură cotizaţiile la zi, atunci organizaţiile restante nu-şi vor putea desemna candidaţi listele PNL, în toamnă, la alegerile parlamentare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite