SURSE Ce conţine moţiunea de cenzură împotriva Guvernului: „Ţara să nu mai rămână pe mâna acestui grup infracţional organizat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lideri ai formaţiunilor din Opoziţie. FOTO Mediafax / Andreea Alexandru
Lideri ai formaţiunilor din Opoziţie. FOTO Mediafax / Andreea Alexandru

Partidele din Opoziţie vor depune vineri moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă. Aleşii din PNL, USR şi PMP susţin că interesele naţionale nu mai trebuie să fie pe mâna unui „grup infracţional“.

„Guvernul marionetă al penalului Liviu Dragnea trebuie să plece azi! Aceasta nu este o cerere a opoziţiei, ci o urgenţă naţională! Grupul infracţional organizat, condus de Liviu Dragnea, care s-a instalat la conducerea României a slăbit statul, ca să şi-l supună, într-un moment în care avem nevoie de fim puternici, azi mai mult ca oricând. Afirmăm cu putere şi cu toată responsabilitate că este periculos pentru interesele naţionale ca ţara să rămână pe mâna acestui grup infracţional organizat, care distruge statul de drept şi dinamitează stabilitatea politică şi economică a României, într-un moment de instabilitate internaţională“, se arată în începutul moţiunii de cenzură a Opoziţiei, potrivit documentelui obţinut de „Adevărul“. 

Aleşii formaţiunilor din Opoziţie mai cer ca parlamentarii să aleagă între România şi Liviu Dragnea: „Cei care vor încerca să-l salveze, din nou, pe Liviu Dragnea, împotriva României, vor purta pe umeri o răspundere istorică. Pentru că alegerea pe care o veţi face azi, doamnelor şi domnilor din PSD, ALDE şi UDMR, este între Liviu Dragnea şi România“. 

Este criticată şi instabilitatea guvernamentală: „Deşi prin Guvernele PSD-ALDE s-au peridat peste 70 de miniştri, în mai puţin de 2 ani, calitatea actului de guvernare a scăzut constant, de la un guvern la altul, efectele văzându-se în economie, în educaţie, în sănătate sau în modernizarea ţării, care s-ar fi putut face cu miliardele de euro din fondurile europene gratuite. Aţi utilizat remanierile guvernamentale pentru a păcăli populaţia că lucrurile se vor schimba în bine, de mâine, de poimâine sau din 2021. În fapt, împărţeala de scaune guvernamentale nu a fost decât rezultatul răfuielilor şi împărţelilor, în stil mafiot, între găşti infracţionale în interiorul principalului partid de guvernare. Aţi girat o ultimă remaniere de guvern, însă constatăm că cei mai neperformanţi miniştri stau în continuare bine ţintuiţi în scaunele lor“. 

Moţiunea de cenzură a partidelor din opoziţie are peste 20 de pagini de text.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite