UPDATE Cezar Preda a demisionat din funcţiile din PDL: „Mă pot lupta cu Ponta, Udrea, dar nu cu colegii mei“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cezar Preda
Cezar Preda

Cezar Preda a demisionat, miercuri, din funcţiile de vicepreşedinte al PDL la nivel naţional şi de preşedinte al PDL Buzău. Deputatul PDL a luat această decizie ca urmare a criticilor aduse la adresa sa de către colegii de partid pentru afirmaţiile sale potrivit cărora „PDL a creat un monstru numit USL“.

UPDATE 11.20  Deputatul PDL Cezar Preda a anunţat, miercuri, că demisionează din funcţiile de vicepreşedinte al PDL la nivel naţional şi de preşedinte al PDL Buzău, spunând că a luat decizia după ce a fost criticat în partid pentru afirmaţiile sale potrivit cărora "PDL a creat un monstru numit USL".

Preda a anunţat, într-o conferinţă de presă susţinută la Buzău, că a luat decizia de a demisiona din funcţiile deţinute în partid în urma reuniunilor PDL care au avut loc sâmbătă la Braşov, unde el a făcut mai multe afirmaţii cu privire la partidul din care făcea parte. El a spus că la şedinţa Colegiului Director al PDL de la Braşov a avut o „poziţie fermă“, la care nu poate renunţa.

Cezar Preda a mai spus că a fost criticat pentru afirmaţiile sale de către Emil Boc şi de către „anumiţi politicieni din Ardeal". „Eu ma pot lupta cu Victor Ponta, mă pot bate cu Elena Udrea, mă pot bate cu Traian Băsescu, dar nu pot să mă bat cu colegii mei din partid. Acesta este motivul pentru care am decis să fac acest pas. Voi rămâne membru al PDL, partid în care sunt de 15 ani, pentru că eu nu cunosc alt partid. Voi face parte din echipa de campanie a domnului Predoiu şi mă voi implica în tot ceea ce înseamnă viaţa politică a PDL din postura de simplu membru şi de deputat", a declarat Cezar Preda.

UPDATE 10.05  Prim-vicepreşedintele PDL Buzău, Raul Florescu, a declarat că demisia lui Cezar Preda, care conduce filiala din 2001, ar fi o pierdere întrucât este „singura voce calificată a opoziţiei“, precizând că a discutat marţi seară cu acesta şi că speră că se va răzgândi. 

Prim-vicepreşedintele PDL Buzău, Raul Florescu, a adăugat că a discutat cu Cezar Preda despre o eventuală demisie a acestuia din funcţiile deţinute în partid, dar că „nu este nimic oficial“, potrivit Mediafax. „Nu e nimic oficial. Am discutat aseară cu Cezar Preda şi a rămas stabilit că vorbim şi astăzi. Probabil va lua decizia finală, însă eu nu am fost înştiinţat şi nu putem spune prea multe în lipsa unei decizii şi a expunerii unor motive“, a declarat Raul Florescu.

Florescu a mai spus că o demisie a lui Cezar Preda din funcţiile deţinute în PDL ar fi „o pierdere“: „Ar fi o pierdere pentru judeţul Buzău. De cel puţin un an de zile niciun parlamentar din Buzău nu a ieşit cu o declaraţie, cu o conferinţă de presă. Cezar Preda e singura voce calificată a opoziţiei, şi nu numai. Dânsul este o voce destul de sonoră, destul de acidă când trebuie să fie. Este o pierdere, în ultima perioadă a fost singura voce care a făcut opoziţie“.

Conform surselor, Cezar Preda va rămâne mmbru al PDL.

Aceleaşi surse spun că Preda va face miercuri o conferinţă de presă în care îşi va anunţa demisiile şi va prezenta motivele.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite