SURSE. Certificatul COVID ar putea fi adoptat până la finalul anului. Premierul nu este de acord cu asumarea răspunderii Guvernului. Nu se poate aplica aleşilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Certificatul Derde digital FOTO Arhivă
Certificatul Derde digital FOTO Arhivă

Proiectul de lege privind Certificatul Covid digital ar putea fi adoptat până la finalul anului într-o  sesiune extraordinară convocată săptămâna viitoare, potrivit unor surse politice. Certificatul  ar urma să fie adoptat prin dezbatere în Parlament, în cele două Camere pentru că premierul Ciucă nu este de acord cu varianta asumării răspunderii Guvernului în Parlament. Liderii coaliţiei de guvernare vor avea o nouă şedinţă la 16.30.

Liderii coaliţiei de guvernare vor mai avea o discuţie, la Parlament, cu premierul, urmând să decidă forma prin care se va adopta Certificatul Verde, prin proiect de lege sau asumarea răspunderii Guvernului, au declarat surse politice pentru „Adevărul”. 

Proiectul de lege ar urma să fie adoptat luni de Guvern,însă pentru a avea aplicabilitate juridică trebuie adoptat şi de Parlament. Liderii coaliţiei au decis adoptarea introducerii obligativităţii Certificatului într-o sesiune extraordinară, săptămâna viitoare, în urma discuţiilor din coaliţie purtate miercuri după-amiază.

Este însă nevoie de o modificare pentru că Certificatul nu poate fi impus parlamentarilor. Potrivit surselor politice, ar putea fi o prevedere neconstituţională, având în vedere mandatul dat de alegători aleşilor să îi reprezinte în Parlament.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, este aşteptat astăzi să anunţe forma finală a proiectului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite