Supravieţuitorii PSD. Cine sunt cei trei miniştri care au rezistat schimbărilor de guvern din ultimii ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PSD a schimbat zeci de miniştri în ultimii doi ani, „reuşind“ să ajungă la al treilea guvern. Doar trei miniştri au rezistat încă de la începutul Cabinetului Grindeanu până la ultima remaniere făcută de Viorica Dăncilă, unul dintre demnitari fiind Carmen Dan, o persoană apropiată de Liviu Dragnea.

PSD a arătat în ultimii doi ani că stabilitatea guvernamentală nu e un punct forte al formaţiunii conduse de Liviu Dragnea. Majoritatea miniştrilor au fost schimbaţi din funcţie, însă au fost doi social-democraţi care au rezistat. Primul este Carmen Dan, ministru al Internelor încă de la formarea Guvernului Grindeanu. Apropiată de Liviu Dragnea şi fost prefect de Teleorman, Carmen Dan a fost aleasă senator de Teleorman în decembrie 2016. 

Cum şi-a început mandatul de senator a fost aleasă preşedinte al Comisiei juridice pentru câteva zile, apoi a fost anunţată ca ministru. Carmen Dan a rezistat şi după demiterea Guvernului Grindeanu, iar în următorul Guvern a fost ministrul de la care s-a ajuns la demisia premierului Mihai Tudose. 

Un al doilea ministru care a rezistat mai multe guverne a fost Lia Olguţa Vasilescu. Pusă la Ministerul Muncii încă din 4 ianuarie 2017. Olguţa Vasilescu a vrut să schimbe Ministerul Muncii cu Ministerul Transporturilor, la ultima remaniere guvernamentală. Preşedintele Klaus Iohannis a refuzat-o pentru funcţia de ministru al Transporturilor. Până la urmă, Lia Olguţa Vasilescu  a ajuns să fie propusă pentru funcţia de ministru al Dezvoltării şi vicepremier. Şansele ca Iohannis să se opună şi de această dată sunt mici. 

Nu în ultimul rând, de la începutul guvernării PSD şi până în prezent a rezistat şi Petre Daea, ministrul Agriculturii. Susţinut de baronul de Olt Paul Stănescu, ajuns la rândul său ministru al Dezvoltării şi vicepremier, Petre Daea s-a apropiat şi de Liviu Dragnea. Pesta porcină care s-a extins în numeroase judeţe nu i-a afectat poziţia lui Daea. 

Doi „supravieţuitori“ şi de la ALDE

Din partea ALDE, doar doi miniştri au fost de la începutul guvernării: Teodor Meleşcanu (Externe) şi Graţiela Gavrilescu (ministru pentru Relaţia cu Parlamentul, iniţial, apoi ministrul al Mediului şi vicepremier). 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite