Suflete vlăguite

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arestarea lui Becali în 2009 i-a adus un mandat de deputat european. Nu doar lui. Şi Vadim Tudor a profitat. Şeful PRM l-a convins pe patronul Stelei să intre pe listele acestui partid, care a utilizat emoţia populară creată atunci. Peremiştii nu au fost acceptaţi în vreun grup politic din Parlamentul European, aşa că 10% din deputaţii aleşi în România au rămas fără vreo influenţă politică la Strasbourg şi Bruxelles.

În 2012, a profitat de pe urma aceluiaşi personaj Partidul Naţional Liberal. Crin Antonescu l-a convins pe G. Becali să candideze în colegiul locuit de cei mai fanatici stelişti, în care Antonescu ar fi urmat să intre în cursă pentru Senat. Fruntaşul penelist a mers până la urmă în Teleorman, astfel încât au profitat de pe urma discursului populist al lui Becali toţi membrii partidului, nu doar unul dintre ei. Dacă în 2009, fusese vorba despre scandalul sechestrării unor hoţi care-i furaseră maşina, în 2012 vedeta penelistă a folosit în campanie numeroase referinţe misogine, dar şi dispreţul faţă de... fotoliile din plastic de la Strasbourg, prea puţin comode pentru a face politică de mare clasă.


Vă invităm să citiţi continuarea articolului în volumul „Dumnezeu a trântit telecomanda”, publicat la editura Curtea veche, în noiembrie 2014.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite