Sondaj IRES. Majoritatea românilor crede că Justiţia nu face dreptate cu adevărat. Corupţia, o problemă care îi macină pe români

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhiva Adevărul
FOTO Arhiva Adevărul

Mai puţin de o treime dintre respondenţi cred că Justiţia face dreptate cu adevărat, potrivit celui mai recent studiu realizat de IRES. Aproape nouă din zece români cred că în România corupţia este insuportabilă.

68% din respondenţi cred că Justiţia din România face dreptate cu adevărat, în timp ce doar 29% cred contrariul. Restul de 3% au bifat varianta de răspuns „nu ştiu/ nu răspund“, potrivit sondajului realizat de IRES, institut condus de vicepremierul Vasile Dîncu.

Egalitatea de şanse, inexistentă în România, potrivit sondajului

Mai mult de jumătate dintre români (58%) sunt de părere că în România nu se poate vorbi despre egalitate de şanse, în timp ce 40% au spus că se poate vorbi cu adevărat despre egalitate de şanse.

Corupţia, marea problemă. Politicienii sunt vinovaţi, cred cei mai mulţi români

Nivelul ridicat al corupţiei, existenţa privilegiilor pentru anumite categorii de cetăţeni, lipsa asigurării competiţiei corecte din partea statului sunt factori care generează neîncrederea în stat. Aproape nouă din zece români, mai exact 87%, cred că în România coprupţia este insuportabilă. Trei sferturi dintre cei chestionaţi apreciază că bogaţii din România nu s-au îmbogăţit prin metode cinstite şi acelaşi procent consderă că există prea multe categorii privilegiate de salariaţi sau pensionari.

Şapte din zece respondenţi sunt în acord cu ideea că românii sunt vinovaţi pentru ce se întâmplă în România, în timp ce 65% se raliază aserţiunii conform căreia doar politicienii sunt vinovaţi pentru ce se întâmplă în România.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite