Sondaj CSCI: Ponta a câştigat războiul pe buget cu Traian Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

57% dintre români îl susţin pe premierul Victor Ponta în disputa cu preşedintele Traian Băsescu privind bugetul pe 2014, arată într-un sondaj realizat de CSCI.

Majoritatea românilor îl susţin pe premierul Victor Ponta în disputa cu preşedintele Traian Băsescu privind bugetul pe 2014. 57% îi dau dreptate lui Victor Ponta care susţine un buget cu creşteri de salarii şi pensii şi cu scăderea CAS. Numai 28% dintre cei intervievaţi sunt alături de preşedintele Traian Băsescu care susţine că bugetul va produce scumpirea carburanţilor, ceea ce va afecta întreaga economie.

Trei sferturi dintre respondenţi cred că prin întârzierea adoptării bugetului creşterile de pensii şi salarii vor fi amânate, iar românii vor avea de suferit. Doar 25% nu consideră că întârzierea bugetului îi va afecta.
72% dintre români nu sunt de acord nici cu intenţia lui Traian Băsescu de a trimite înapoi bugetul în Parlament şi de a bloca memorandumul cu FMI.

Peste jumătate din populaţia României a urmărit ştirile despre discuţiile privind bugetul de stat pe 2014, potrivit sondajului realizat de CSCI.

77% dintre cei intervievaţi ştiu despre afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu potrivit cărora ar intenţiona să blocheze bugetul pe 2014, în timp ce doar 22% nu cunosc acest subiect.

Peste jumătate dintre români se arată mulţumiţi de activitatea premierului Victor Ponta în timp ce evaluarea activităţii lui Traian Băsescu este susţinută de puţin peste 30% dintre respondenţi.

Studiul a fost realizat de CSCI la solicitarea Fundaţiei Multimedia, în perioada 3-4 decembrie, pe un eşantion de 1.023 de români şi are o marjă de eroare tolerată de 3% la un nivel de probabilitate de 95%.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite