Silaghi, urmaşul lui Fenechiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ovidiu Silaghi a fost ales, ieri, de Biroul Politic Naţional al PNL, cu 47 de voturi „pentru“ şi cinci „împotrivă“, drept succesorul lui Relu Fenechiu în fruntea Ministerului Transporturilor. În absenţa lui Crin Antonescu, plecat în vacanţă, şedinţa PNL a fost condusă de prim-vicepreşedintele partidului, Klaus Iohannis.

La discuţii  a participat şi fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, care a fost condamnat vineri la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul Transformatorul. 

Ovidu Silaghi, propus de liberali, a mai ocupat fotoliul de ministru în Guvernul Ponta I, fiind nevoit să renunţe la portofoliu din cauza unui proces intentat de ANI, pe motiv că nu a putut să justifice 45.000 de euro din avere.Liberalii au insistat să-i spele imaginea lui Silaghi printr-un comunicat de presă în care se arată următoarele: „Decizia de clasare emisă de Curtea de Apel Oradea în cazul promovat de ANI împotriva deputatului Ovidiu Silaghi este definitivă şi irevocabilă“. Mai mult, şi Silaghi a ţinut să facă precizări pe acest subiect. 

„Această constatare a ANI a fost pentru o mine o piedică pentru a nu face parte din Guvernul Ponta II. Eu am câştigat procesul cu ANI în luna aprilie, sentinţa este inatacabilă“, a declarat Silaghi.

„Preşedintele, nici da, nici nu“

Premierul Victor Ponta a avut ieri o întâlnire cu preşedintele Traian Băsescu şi cei doi demnitari au discutat despre posibilitatea ca liberalul Ovidiu Silaghi să preia Ministerul Transporturilor. „L-am informat pe preşedinte asupra intenţiei liberalilor ca domnul Silaghi să fi ministru. Domnul preşedinte a luat act de această decizie, nu a spus nici că e <<pentru>> nici că e <<împotrivă>>. Eu l-am informat, direct, în baza relaţiei noastre instituţionale. Nu a spus nici da, nici nu“, a precizat premierul la RTV. Întrebat despre poziţia preşedintelui, Silagi a declarat: „Nu cred să aibă nimic împotrivă şi este foarte bine că se gândeşte, pentru că ministerul este unul pilot în Guvernul României şi cea mai mare parte a fondurilor europene sunt derulate prin acest minister “.

Fenechiu, cea mai grea perioadă din viaţă

Fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, încă mai speră să se întoarcă la minister, după ce a primit cinci ani de închisoare cu executare. „Îmi pare foarte rău că am plecat de la minister, îmi pare foarte rău că am plecat în condiţiile în care am plecat pentru că situaţia mea politică şi familială nu este cea mai fericită astăzi. Dacă vreţi, trec prin cea mai grea perioadă din viaţa mea şi nu aş dori nimănui să treacă prin aceste clipe, mai ales ştiind că este nevinovat“, s-a plâns Fenechiu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite