Siegfried Mureşan: Declar război samsarilor de fonduri europene. UE să nu umple buzunarele consultanţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Siegfried Mureşan Foto: Adevărul
Siegfried Mureşan Foto: Adevărul

Europarlamentarul PMP Siegfried Mureşan a demarat un proiect privind reducerea costurilor de utilizare a fondurilor europene. Mai precis, Mureşan îşi doreşte ca banii europeni să nu mai fie căpuşaţi de firmele de consultanţă, ci să fie cheltuiţi în folosul cetăţenilor.

„În discuţiile pe care le-am avut cu beneficiarii de fonduri europene, foarte mulţi mi-au spus că pierd bani şi timp pentru a întocmi proiectele cu finanţare europeană şi că trebuie găsite soluţii pentru eficientizarea acestui proces. Este o preocupare pertinentă a oamenilor şi cred că fiecare euro pe care Uniunea Europeană îl alocă statelor membre trebuie cheltuit pentru investiţii şi pentru crearea de locuri de muncă, şi nu ca să umple buzunarele consultanţilor, care, în unele cazuri, au devenit simpli samsari ai fondurilor UE“, a scris europarlamentarul PMP pe Facebook. 

„Declar război acestor samsari pentru că vreau ca banii europeni să fie cheltuiţi în folosul tuturor cetăţenilor, de aceea săptămâna aceasta încep lucrul la un proiect privind reducerea costurilor de utilizare a fondurilor europene. Vreau să văd cât costă, în timp şi bani, realizarea unui proiect de finanţare europeană, de la redactare până la implementare, şi cum putem să reducem la minimum costurile de realizare şi să mărim, astfel, fondurile alocate dezvoltării proiectelor“, a adăugat Siegfried Mureşan.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite