Siegfried Mureşan, după atacul premierului R. Moldova: Sperăm ca autorităţile de la Chişinău să nu fie un obstacol în dorinţa noastră de a ajuta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul Siegfried Mureşan îşi exprimă speranţa, după atacul premierului R. Moldova la adresa României, ca autorităţile de la Chişinău să nu fie un obstacol în dorinţa autorităţilor de la Bucureşti de a ajuta românii basarabeni.

”Vom ajuta în continuare românii din Republica Moldova. Sperăm ca autorităţile de la Chişinău să nu fie un obstacol în dorinţa noastră de a ajuta românii basarabeni”, a scris Siegfried Mureşan pe Facebook.

Premierul Republicii Moldova Ion Chicu a replicat, într-o postare pe Facebook unor critici ale europarlamentarului Siegfried Mureşan la adresa Guvernului de la Chişinău, în legătură cu întârzierea reformelor şi cu gestionarea pandemiei: „Stau si mă uit eu la băieţaşii ăştia români oploşiţi prin structurile europene, care vin cu “patronajul” peste noi… Rataţi, nimic în viaţă şi în ţară realizat, numai de “adus mingi” buni… Ce-ai făcut june în ţara ta, că geme de cea mai mare corupţie din Europa? Ai numai în judeţul Suceava jumate din numărul de bolnavi COVID19 înregistraţi în toată ţara mea. Şi medici, cam tot atâţia. Judeţele moldoveneşti au 40% din decedaţi din total pe România. Şi de 2 ori mai mulţi decedaţi moldoveni în dreapta Prutului, decât în stânga, deşi numărul populaţiei este egal”.

Atacul său a determinat convocarea la MAE a ambasadorului moldovean la Bucureşti, declaraţiile şefului Executivului de la Chişinău fiind considerate inacceptabile, mai ales în condiţiile sprijinului oferit de partea română. De asemenea, ministrul Bogdan Aurescu a discutat pe această temă cu omologul de la Chişinău. La rândul său, europarlamentarul Eugen Tomac a apreciat că răspunsul prompt al autorităţilor de la Bucureşti trebuie să fie retragerea cetăţeniei române, pentru că ”nu poţi fi şi cetăţean UE, şi propagandist în stil sovietic la Chişinău”.

De asemenea, politicienii de la Chişinău l-au criticat dur pe Chicu, considerând că ”demonstrează lipsă de respect faţă de România şi faţă de cetăţenii R. Moldova”, calificându-l pe acesta ca ”dezechilibrat şi dezaxat”, cerându-i demisia şi transmiţând totodată scuze autorităţilor de la Bucureşti.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite