Semnificaţia declaraţiilor ministrului Tudorel Toader

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Tudorel Toader se retrage din joc. Nu a acceptat solicitările Coaliţiei de guvernare, şi trage de timp încă din decembrie, în chestiunea cererii de revocare a dnei Koveşi. Surse politice susţin că s-a pus problema ca Tudorel Toader să semneze OUG de comasare a DNA şi DIICOT, însă a refuzat.

Acesta a şi fost sensul chemării sale precipitate din Japonia, pentru că cererea de revocare a dnei Koveşi mai putea întârzia.

Ei bine, în schimbul refuzului de a semna OUG-ul, premierul Viorica Dăncilă i-a pretins să ceară revocarea Codrutei Kovesi, ca minimă dovadă de loialitate faţă de actuala coaliţie. După cum s-a văzut, ministrul Tudorel Toader n-a acceptat nici această solicitare venită din partea premierului. A şi menţionat: „Înainte de a accepta demnitatea de ministru, am discutat cu liderii coaliţiei de guvernare. Am primit garanţii de neimplicare a factorului politic în activitatea ministerului, în deciziile pe care le voi lua, ceea ce s-a respectat şi se respectă”.

Chiar şi Liviu Dragnea l-a avertizat pe Toader: Mă aştept să facă ceea ce crede că trebuie făcut, condus de bunul simţ şi de experienţa pe care o are şi de ceea ce se întâmplă în societate şi în justiţie”.

Şi Codrin Ştefanescu se arată oripilat de declaraţia lui Toader: „Toată ţara aştepta nişte concluzii ferme şi corecte, după toate mizeriile şi abuzurile, toată România aştepta ceva şi s-a amânat. Eu sper că va avea un happy-end în Parlament. Suntem puşi în situaţia de a spera că sătpămâna viitoare va face ce trebuie”.

Ministrul Tudorel Toader riscă demiterea sau va accepta să demisioneze de bună voie. A înţeles că după prestaţia de ieri a dnei Koveşi riscă să devină inamicul public nr. 1, dacă-i cere revocarea.

Pe de altă parte, fără contribuţia ministrului Justiţiei, care s-a spălat pe mâini şi nu şi-a asumat în guvern pachetul de legi privind justiţia, Coaliţia nu poate face nimic pentru subordonarea Justiţiei.

Aşadar, soarta lui Tudorel Toader ca ministru este pecetluită. Este doar chestiune de zile, poate de ore, până când îşi dă demisia sau va fi demis.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite