USD propune o anchetă parlamentară privind salariile din ASF. Antonescu: Încurajez orice anchetă parlamentară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriel Oprea, Victor Ponta şi Daniel Constantin, cei trei lideri ai USD
Gabriel Oprea, Victor Ponta şi Daniel Constantin, cei trei lideri ai USD

Alianţa USD, formată din PSD, UNPR şi PC, cere realizarea unei anchete parlamentare privind activitatea ASF şi nivelul de salarizare din această instituţie. ASF este condusă de Dan Radu Ruşanu, un apropiat al lui Crin Antonescu.

„Ţinând cont de dezvăluirile apărute în ultima perioadă referitoare la activitatea şi nivelul de salarizare din cadrul Autorităţii de Supraveghere Financiară, precum şi de faptul că Autoritatea de Supraveghere Financiară este subordonată Parlamentului României, Uniunea Social Democrată este de acord cu realizarea unei analize, la nivelul Parlamentului României, referitoare la activitatea acestei autorităţi“, se arată într-un comunicat al USD.

„Considerăm că, printr-o astfel de anchetă, se vor putea clarifica aspectele sesizate la nivelul mass-media cu privire la câştigurile salariale ale conducerii ASF“, mai precizează USD.

Preşedintele Autorităţii de Suprevaghere Financiară este Dan Radu Ruşanu, fost vicepreşedinte al PNL şi un apropiat al lui Crin Antonescu, iar prim vicepreşedinte al ASF este Daniel Dăianu, susţinut şi el de liberali pentru acesată funcţie.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că liberalii sunt în principiu de acord cu declanşarea unei anchete parlamentare privind activitatea ASF.

Liderul PNL a fost întrebat dacă liberalii sunt de acord cu propunerea anunţată de USD pentru declanşarea unei anchete parlamentare asupra activităţii ASF. "Eu încurajez orice anchetă parlamentară. Eu le-am spus că, în principiu, da. Le-am spus colegilor să examineze elementele discuţiei, dar în principiu da, nu avem niciun motiv să blocăm vreo anchetă parlamentară", a răspuns Antonescu. 

„PNL ar trebui să dea un ultimatum premierului , iar în caz contrar ar trebui să iniţieze o moţiune de cenzură. Victor Ponta nu este la prima abatere“, a reacţionat şi Ludovic Orban, într-o emisiune la realitatea TV.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite