Relu Fenechiu: „Trec prin cea mai grea perioadă din viaţa mea“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu FOTO Adevărul
Fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu FOTO Adevărul

Fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat marţi că speră să îşi dovedească nevinovăţia în dosarul în care a fost condamnat la cinci ani de închisoare, iar ulterior să revină la minister, subliniind că trece „prin cea mai grea perioadă“ a vieţii sale.

„Îmi pare foarte rău că am plecat de la minister. Îmi pare foarte rău că am plecat în condiţiile în care am plecat, pentru că situaţia mea şi politică, şi familială nu este cea mai fericită astăzi. Dacă vreţi, trec prin cea mai grea perioadă din viaţa mea şi nu aş dori nimănui să treacă prin aceste clipe, mai ales când ştii că eşti absolut nevinovat“, a spus Fenechiu.

Întrebat la cine se referă când vorbeşte despre o situaţie familială nefericită, Fenechiu a răspuns: „La frate, la părinţi, la copii, la toţi cei care se uită azi la mine“.

El a spus că speră să îşi dovedească nevinovăţia astfel încât, dacă se va întoarce vreodată în minister, să îşi continue proiectele începute.

Acel răspuns (privind reîntoarcerea sa în Guvern când îşi va clarifica situaţia juridică - n.r.) l-am dat atunci când s-a pus o întrebare cu privire la un proiect al meu de suflet: la autostrada Iaşi -Târgu Mureş. Eu sper din toată inima ca ea să se facă. Dacă eu mă voi întoarce vreodată la minister - şi sper din toată inima şi eu să-mi dovedesc nevinovăţia şi să mă întorc - cu siguranţă mă voi ocupa de ea“, a spus Fenechiu.

El a arătat că a votat, în şedinţa BPN al PNL, pentru ca Ovidiu Silaghi să ocupe funcţia de ministru al Transporturilor, ca succesor al său şi a afirmat că, în opinia sa, preşedintele Traian Băsescu nu va avea nimic împotriva nominalizării lui Silaghi la acest minister.

„Deocamdată, cu domnul ministru Silaghi nu am discutat aproape deloc cu privire la proiectele din minister. În momentul în care va fi nominalizat şi va ocupa acel scaun, voi sta alături de dumnealui atât timp cât îmi va cere să îi povestesc despre ce am făcut şi ce proiecte sunt în derulare“, a spus Fenechiu.

Marţi, PNL l-a propus pe Ovidiu Silaghi pentru funcţia de ministru al Transporturilor. Silaghi, care a mai ocupat această funcţie în Guvernul Ponta I, a subliniat că doreşte să continue proiectele fostului ministru, Relu Fenechiu.

Relu Fenechiu a fost condamnat vineri la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul „Transformatorul“, decizia instanţei supreme nefiind definitivă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite