Reacţii în opoziţie, după ce UDMR a anunţat intenţia de a ieşi de la guvernare: „Arată pisica la PSD“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Decizia UDMR de a ieşi de la guvernare, deocamdată neoficializată la nivelul partidului, a primit replici atât din partea opoziţiei, cât şi din zona aliaţilor.

Vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a declarat, joi, pentru Mediafax, că UDMR " arată pisica la PSD" şi că nu crede că CRU va valida decizia de ieşire a Uniunii de la guvernare, menţionând că reprezentanţii UDMR folosesc acest lucru "pentru a maximaliza pretenţiile la negocierile cu PSD".

"UDMR arată pisica la PSD! Nu cred că această decizie va fi validată de CRU, ci este folosită ca un instrument de maximalizare a pretenţiilor la negocierile cu PSD", a opinat Ludovic Orban, sceptic.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al PNL, a fost întrebat care este poziţia partidului faţă de decizia UDMR de a părăsi Guvernul Ponta. Gorghiu a afirmat că este un gest firesc, dar aşteaptă decizia oficială pentru a se pronunţa.

”Am luat act şi mi se pare un gest firesc ţinând cont de opţiunea politică pe care electoratul maghiar a avut-o la alegerile prezidenţiale. Bănuiesc că această propunere va fi confirmată de forul de conducere al UDMR în 13 decembrie, pentru că orice analiză serioasă în UDMR ducea inevitabil la ieşirea de la guvernare a acestei formaţiuni politice”, a declarat Gorghiu.

Purtătorul de cuvânt al PNL a menţionat că discuţia la nivelul partidului se va purta după decizia definitivă a UDMR, când se va analiza formula unei noi majorităţi parlamentare.

”În momentul în care decvizia UDMR va fi una definitivă, evident că o discuţie în conducerea PNL va fi necesară pentru că obiectivul nostru de parcurs, anume acela de a îndepărta toxicul Guvern Ponta, rămâne în picioare şi cu cât mai repede se va putea coagula o nouă formulă a majorităţii parlamentare care să-l înlăture prin moţuine de cenzură cu atît mai bine”, a mai precizat Gorghiu.

Pe de altă parte, deputatul PDL Cezar Preda a afirmat, tranşant, că intenţia UDMR de a ieşi de la guvernare este un prim pas către formarea unei noi majorităţi. 

"Ne vom uni forţele în opoziţie pentru a da acest guvern jos. Când ? Când se poate asigura o majoritate confortabilă în Parlament", a precizat Cezar Preda.

El a spus că, prin decizia de a ieşi de la guvernare, "UDMR a făcut exact ce trebuia să facă". "Ştiam de o săptămână asta. UDMR a făut exact ce trebuia să facă, Uniunea nu se poate asocia cu premier şi un guvern care şi-a pierdut busola. Disperarea naşte monştri, iar UDMR nu poate să fie în continuare alături de Ponta, de Dragnea şi de alţii", a apreciat Preda.

Citeşte şi:

UPDATE Conducerea PSD a decis: Rămâne la Guvernare, Congres în luna martie şi nicio sancţiune în partid

Social-democraţii s-au reunit, joi, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional (CExN) în care se va analiza la rece rezultatul dezastruos obţinut la alegerile prezidenţiale. Potrivit unor surse din partid, unii lideri judeţeni vor cere excluderile lui Marian Vanghelie şi Mircea Geoană.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite