Quintus: Îmi place foarte mult Cioloş, depinde de el dacă vrea să vină în fruntea partidului; Congresul PNL, anul viitor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Ionescu Quintus
Mircea Ionescu Quintus

Preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, a declarat, luni, că, în opinia sa, Congresul partidului în care să se stabilească prreşedintele unic al formaţiunii ar trebui să aibă loc anul viitor, el precizând că îi place foarte mult Dacian Cioloş şi că depinde de acesta dacă vrea să vină în fruntea unui partid şi mai ales a PNL

Mircea Ionescu Quintus a venit, luni, la şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL, după o absenţă de mai bine de o lună, din cauza unor probleme de sănătate.

Întrebat cum vede ideea lansată de secretarul general, Ilie Bolojan, de convocare a unui Congres înaintea alegerilor parlamentare, pentru stabilirea conducerii unice la nivel naţional, Quintus a spus că nu este de acord cu această variantă.

”Eu nu am părerea asta, eu am spus de la început că acest Congres trebuie să îl facem aşa cum am hotărât, anul viitor, după ce consolidăm bine teritoriul şi pentru ca, până atunci, să găsim soluţia conducătorului unic al partidului, care nu este o treabă uşoară, care poate să provină din cele două partide sau chiar din afară”, a spus Quintus.

Preşedintele de onoare s-a referit şi la varianta preluării conducerii partidului de către actualul premier, Dacian Cioloş.

”Dacă mă întrebaţi pe mine, mie îmi place foarte mult domnul Cioloş, un ardelean aşa cum îl ştiu eu, serios, modest, priceput, dar asta depinde de el, dacă vrea să vină în fruntea unui partid şi mai ales a partidului nostru”, a precizat Mircea Ionescu Quintus.

Seniorul liberal a menţionat că, dacă îi place atât de mult Cioloş, înseamnă că l-ar vedea foarte bine în continuarea acestei funcţii importante.

Despre miniştrii din Cabinetul Cioloş, Mircea Ionescu Quintus a arătat că îi cunoaşte foarte puţin, dar ”câţiva dintre ei se obişnuiesc, mai au încă timp să îşi facă experienţă”.

”Părerea mea este că, în general, Guvernul viitor ar trebui să fie unul politic”, a adăugat Quintus.

”Am venit după o lungă absenţă (la şedinţa BPN - n.r.), am lipstit aproape o lună, în primul rând să îmi cer scuze că am lipsit şi în al doilea rând să împlinesc cu experienţa mea şi părerea mea nişte hotărâri importante care probabil se vor lua astăzi”, a spus Mircea Ionescu Quintus. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite