PSD trece pe steroizi electorali. Injecţia cu homofobie

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liviu Dragnea a dat undă verde pentru organizarea referendumului solicitat de Coaliţia pentru Familie (CpF) privind modificarea Articolului 48 din Constituţie, care redefineşte familia. Mai precis, se doreşte să se stabilească prin actul fundamental al ţării că o familie nu este formată din „soţi“, ci din „bărbat“ şi „femeie“.

Nu ştiu cum va suna întrebarea de la referendum, dar i-aş propune liderului PSD şi celor din Coaliţia pentru Familie ca în textul acesteia să ofere cetăţenilor mai multe opţiuni. De pildă, termenul de „soţie“ să poată fi înlocuit, prin vot majoritar, cu „femeie“, „nevastă“ sau „muiere“. La fel, aş pune mai multe variante şi în locul termenului de „soţ“, şi anume, „bărbat“ sau „om“. Să lăsăm poporul să decidă ce este mai aproape de sufletul lui. Pariu că ar ieşi „bărbat“ şi „nevastă“?

Până la debutul dezbaterilor referitoare la cum să fie redenumită familia trebuie menţiona un lucru, şi anume, că decizia de a organiza referendumul are şi o altă dimensiune, mai importantă. Mai precis, PSD are nevoie de o reîncărcare a bateriilor, de o reapropiere cu electoratul care la votat în 2016. Sondajele din ultima perioadă, multe dintre ele făcute de firmele de casă ale PSD, au tras un semnal de alarmă: partidul se duce în jos!

Valul de homofobie care va cuprinde spaţiul public este ca o injecţie cu steroizi pentru PSD, care va capitaliza momentul electoral.

Referendumul propus de CpF este ocazia ideală pentru Dragnea& Co de a-şi reveni din declin. PSD are posibilitatea să identifice un nou „duşman“ care să-i crească sprijinul popular. Tema legilor Justiţiei e puţin înţeleasă de mare parte dintre cei care au votat acest partid, însă lupta cu „pericolul homosexual“ este exact ceea ce le trebuie liderilor PSD. Mai mult, Biserica Ortodoxă va fi un aliat de nădejde în acest demers, iar opoziţia va fi pusă în corzi, deoarece Klaus Iohannis, PNL şi USR vor avea probleme să-şi exprime în mod clar poziţiile. 

Valul de homofobie care va cuprinde spaţiul public este ca o injecţie cu steroizi pentru PSD, care va capitaliza momentul electoral. Pentru a exploata la maximum situaţia, Dragnea a anunţat că trebuie demarate dezbaterile publice şi pe o altă temă fierbinte: parteneriatul civil. Evident că demersul nu este sincer, că scopul lui este exact invers de a îngropa discuţia despre parteneriatul civil, în condiţiile în care rezultatul referendumului va fi unul masiv în favoarea propunerilor Coaliţiei pentru Familie.

Din nefericire, disputa pe modificarea Constituţiei va căpăta şi valenţe internaţionale, pentru că se vor găsi suficienţi politicieni-patrioţi care să ne reamintească că minorităţile sexuale sunt susţinute de „oculta internaţională“, care ne impune nouă, poporului român, valori ce ne strică aluatul genetic şi cultural, iar în spatele mişcării pentru drepturi al LGBT se află, bineînţeles, maleficul Soros...

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite