PSD îşi pune speranţele de reformă în Liviu Dragnea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea şi Victor Ponta FOTO Mediafax
Liviu Dragnea şi Victor Ponta FOTO Mediafax

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, va coordona procesul de reformare a partidului, iar primele sale „victime“ vor fi baronii locali.

Liviu Dragnea va fi cel care se va ocupa de  reformarea PSD, iar primii care urmează să fie "disciplinaţi" sunt baronii locali. Astfel, Dragnea a anunţat că reforma se va axa pe trei măsuri, iar una dintre ele este disocierea funcţiilor politice de cele publice, în administraţie. Concret, propunerea lui Dragnea este ca preşedinţii de Consilii Judeţene să nu mai fie şi lideri ai organizaţiilor.

Totodată, Dragnea se va ocupa şi de implementarea altor măsuri, inclusiv de adoptarea unor prevederi în privinţa membrilor de partid care au probleme cu Justiţia, precum şi de modificarea Statutului partidului.

Întrebat de jurnalişti cum vor fi aplicate aceste decizii în lipsa unor modificări ale Statutului PSD, aprobate în Congres, Dragnea a răspuns că „pot fi decizii asumate care pot fi puse în practică fără ca statutul să fie în mod legal şi procedural adoptat“.

Biroul Permanent Naţional al PSD a stabilit, luni, ca Liviu Dragnea să fie la şefia comisiei care va se ocupa de reforma PSD. Componenţa comisiei urmează să fie stabilită luni, în următoarea şedinţă a social-democraţilor. Totodată, social-democraţii au anunţat că nu vor mai avea un Congres în martie, aşa cum au anunţat anterior.

În acelaşi timp, o altă măsură care vizează liderii de CJ vine de la Guvern, care plănuieşte să îi scoată din joc pe baronii locali şi să aloce direct fondurile destinate fiecărei primării. Astfel, dacă până acum şefii de CJ aveau dreptul să aloce 20% din fonduri către primării, de acum toţi banii urmează să fie alocaţi direct de la Ministerul Finanţelor condus de Darius Vâlcov, senator PSD.

Ivan: Dragnea se vrea un fel de Macovei

Europarlamentarul  Cătălin Ivan, care şi-a exprimat dorinţa de a candida la şefia PSD, a declarat vineri, pentru Mediafax, că declaraţiile lui Dragnea i se par şocante.

„Este amuzant să îl aud pe domnul Dragnea vorbind ca Monica Macovei. E şocant să îl aud pe Liviu Dragnea spunând de baronii PSD, de colegii care au strâns prea multă putere şi nu ar trebui să mai aibă atâta putere. Repet, vorbim de domnul Dragnea, care ne spune de liderii judeţeni care trebuie să mai lase frâiele din mână, pentru că nu dă bine la imagine“, a spus Ivan.

Nu doar Ivan are dubii cu privire la reuşita lui Dragnea în procesul de reformare a partidului. Vicepreşedintele PSD Marian Oprişan s-a pronunţat luni cu privire la disocierea funcţiilor şi a arătat că, în opinia sa, acest tip de reformă nu caracterizează PSD.

„Nu aş vedea această reformă ca fiind  a PSD. Dacă trebuie să facem refomă, trebuie să o facem în toate partidele din România!“, a spus Oprişan, luni, după şedinţa BPN a PSD.

Citeşte şi:

Radu Popa, Adevărul Live: Reforma în PSD nu poate fi făcută de Liviu Dragnea

Deputatul PSD Radu Popa, care recent a renunţat la funcţia de consilier al premierului, a lansat, miercuri, la Adevărul Live, un atac dur la adresa lui Liviu Dragnea. Popa îl arată cu degetul pe Dragnea pentru pierderea alegerilor prezidenţiale şi susţine că acesta nu este omul potrivit pentru a reforma partidul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite