Principesa Margareta apelează la PSD pentru un statut mai clar al Casei Regale. Dragnea: O să am o discuţie cu Cioloş şi cu celelalte partide

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea şi Principesa Margareta FOTO Facebook
Liviu Dragnea şi Principesa Margareta FOTO Facebook

Preşeidntele PSD Liviu Dragnea şi Principesa Margareta au avut, astăzi, o discuţie, la Palatul Elisabeta, în urma căreia Dragnea a spus că va pleda pentru ca statutul Casei Regale să fie mult mai bine reglementat.

Liderul social-democraţilor a precizat că a fost contactat zilele trecute de Protocolul Casei Regale şi a primit invitaţia de a se vedea joi cu principesa Margareta, potrivit Agerpress.

„Punctul meu de vedere, pe care l-am transmis Alteţei sale Regale şi pe care îl spun şi public şi o să-l spun şi colegilor mei, este că statutul Casei Regale din România trebuie mult mai bine reglementat. Trebuie ca această instituţie fundamentală, importantă pentru societatea românească să aibă un statut foarte clar, să poată să fie ajutată şi cred că acest lucru poate fi reglementat prin lege.Din discuţiile pe care le-am avut acum, am înţeles că nu există o reglementare legală prin care statutul Casei Regale să fie clarificat şi eu cred că acest lucru trebuie rezolvat şi o să facem tot ce e posibil să rezolvăm lucrul acesta“, a spus Dragnea.

În acest sens, Dragnea a anunţat că va purta o discuţie cu ceilalţi parteneri, inclusiv cu premierul Dacian Cioloş. „Astăzi o să vorbesc şi cu colegii mei, cu domnul Tăriceanu, cu domnul Steriu şi cu domnul Daniel Constantin, să încercăm să găsim o modalitate prin care Casa Regală să aibă funcţionarea stabilită prin lege, pentru că acum, din păcate, nu există. Cred că o să am o discuţie şi cu prim-ministrul Dacian Cioloş şi cu celelalte partide parlamentare. Pentru întreaga societate românească rolul Casei Regale trebuie să fie foarte bine definit şi vom sprijini lucrul acesta“, a mai spus Dragnea.

El a mai arătat că principesa Margareta i-a spus că regele Mihai se simte mai bine şi a început să citească.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite