Preşedintele Băsescu a plecat din Predeal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a plecat, joi dimineaţă, de la vila de protocol din Predeal, unde s-a aflat de sărbători împreună cu familia.

Şeful statului a plecat cu coloana oficială.

La plecare, Maria Băsescu le-a facut cu mâna ziariştilor, din maşină.

Familia Băsescu s-a aflat de Crăciun şi de Revelion la Predeal.

De altfel, Traian Băsescu merge des iarna la Predeal, unde a petrecut de mai multe ori revelionul, după ce în primii ani de şef al statului obişnuia să fie în Piaţa Universităţii.

În primul mandat de preşedinte, Traian Băsescu s-a aflat mai mulţi ani la rând în Piaţa Universităţii în noaptea de Revelion.

Preşedintele Băsescu a sărbătorit în Piaţa Universităţii inclusiv intrarea României în UE, la 1 ianuarie 2007.

Un an mai târziu, preşedintele a numărat împreună cu mulţimea adunată în Piaţa Constituţiei timpul rămas până la intrarea în anul 2008.

Traian Băsescu s-a aflat în Piaţa Sfatului din Braşov la trecerea în anul 2009. “Vă asigur că instituţiile statului au capacitatea de a face ca 2009 să fie un an în care să trăim mai bine”, le-a spus Băsescu atunci celor prezenţi în Piaţa Sfatului din Braşov.

La trecerea în 2010, preşedintele a transmis mesajul de Anul Nou din staţiunea Sinaia, cu puţin timp înainte de miezul nopţii.

Un an mai târziu, Traian Băsescu s-a aflat la Predeal în ultimele zile din decembrie. El nu a mai fost în mulţime în noaptea de revelion. Pe 1 ianuarie 2011, el declara, la Predeal, că nu a mai transmis un mesaj de Anul Nou din mijlocul oamenilor deoarece nu a fost invitat de niciun primar şi că a refuzat să facă acest lucru "dintre steaguri", după modelul Ceauşescu, preluat apoi de Ion Iliescu.

Întrebat de jurnalişti de ce nu a mai participat la o manifestare publică de Revelion, preşedintele a spus că pentru a putea merge într-o piaţă "trebuie să te invite un primar".

“Şi anul trecut, dacă vă aduceţi aminte, am renunţat să fiu într-o piaţă. Chiar era imediat după alegeri, am fost într-un restaurant, am ieşit pe trotuar, am spus La mulţi ani. Trebuie să vă spun un lucru: ca să te duci într-o piaţă, trebuie să te invite un primar. De când la Bucureşti nu mai este primar PDL, n-am mai primit vreo invitaţie. Am mai încercat prin ţară, la Braşov într-un an, dar dacă nu te invită un primar, unde să te duci peste programul omului?”, a declarat Traian Băsescu.

Preşedintele şi soţia sa au petrecut şi următorul revelion la Predeal, într-un restaurant. În ultima zi a anului 2011, preşedintele a adresat concetăţenilor săi un mesaj oficial în care a apreciat că "românii pot fi mândri că, printr-un amplu efort naţional", au depăşit împreună dificultăţile acelui an.

Familia Băsescu a petrecut Revelionul 2013 în staţiunea Covasna, unde s-au aflat şi Gheorghe Falcă şi Elena Udrea. De altfel, Elena Udrea petrece de obicei revelionul alături de preşedintele Băsescu şi familia sa.

Materiale pe aceeaşi temă:

Traian Băsescu: Aş dori ca în 2014 să avem un Guvern care să fie cinstit cu românii

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi seara, la intrarea în restaurantul unde petrece Revelionul, că şi-ar dori ca 2014 să fie anul în care să avem un Guvern care să fie cinstit cu românii, să nu-i mai mintă, iar justiţia să câştige bătălia cu politicul, relatează Mediafax.

Traian Băsescu: 2014 să fie anul în care să afirmăm deschis că Moldova este pământ românesc

Moldova nu a apărut odată cu Pactul Ribbentrop-Molotov, a afirmat preşedintele Traian Băsescu, în noapte de Anul Nou, adăugând că-şi doreşte ca 2014 să fie „anul în care să afirmăm deschis că Moldova este pământ românesc”.

Traian Băsescu: Mi-aş dori să-mi predau mandatul unui preşedinte care să-mi continue proiectele

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi seară, că îşi doreşte ca la finalul anului 2014 să îşi predea mandatul unui preşedinte care să continue ceea ce nu a reuşit el să termine şi care să stimuleze Guvernul să facă o reorganizare administrativă în folosul românilor, nu al baronilor, informează Mediafax.

Mesajul preşedintelui de Anul Nou: Mulţumesc românilor că au ştiut să rămână şi în momente grele o comunitate

Preşedintele Traian Băsescu a transmis marţi românilor un mesaj de Anul Nou, mulţumindu-le pentru felul în care au ştiu să rămână, chiar şi în momentele grele, o comunitate, dovedind că identitatea noastră se ridică deasupra disputelor de moment.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite