Preşedintele Parlamentului ungar, critici dure pentru liderii UDMR: „Impun dictatura în comunităţile lor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laszlo Kover critică partidele maghiare din România   FOTO Mediafax
Laszlo Kover critică partidele maghiare din România   FOTO Mediafax

Laszlo Kover, preşedintele Parlamentului ungar, trage un semnal de alarmă privind soarta comunităţii maghiare din România. El susţine că partidele maghiare s-au îndepărtat de nevoile electoratului, iar prezenţa slabă a maghiarilor la algerile din 9 decembrie reprezintă un semnal de alarmă foarte serios.

Liderul de la Budapesta consideră că partidele maghiare şi-au uitat scopul şi se îndepărtează de comunităţile din care provin.

„Există unii lideri politici maghiari din România care încearcă să-şi maximizeze influenţa lor personală prin crearea unei hegemonii puternice, a unei dictaturi asupra comunităţilor lor”, a declarat Laszlo Kover.

Potrivit acestuia, gradul de participare la ultimele alegeri parlamentare a fost mai mic în rândul maghiarilor decât în cazul românilor, iar mulţi etnici maghiari au votat cu partidele româneşti.

Laszlo Kover consideră că de vină pentru această participare scăzută la vot sunt liderii comunităţii maghiare. „Rezultatul alegerilor parlamentare din România a fost ultimul avertisment”, a apreciat Laszlo Kover.

Criticile lui Kover vin după ce UDMR, principalul partid al maghiarilor din România, a reuşit in-extremis să treacă pragul electoral. UDMR a luat doar 5,3%, în timp ce PPMT a obţinut doar 0,8%.

Un semnal de alarmă în acest sens a tras şi liderul UDMR, Kelemen Hunor. El a explicat că prezenţa altor partide maghiare fărâmiţează votul şi tocmai de aceea pragul electoral este trecut cu dificultate.
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite