Premierul Ponta îşi pune minciunile în gura miniştrilor săi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta şi-a acoperit minciuna din concediu cu numele lui Eugen Teodorovici
Victor Ponta şi-a acoperit minciuna din concediu cu numele lui Eugen Teodorovici

Victor Ponta spune că ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, i-a spus că la Mamaia sunt preţuri mai mari decât la Miami, drept urmare aşa a ajuns să mintă. Ponta a mai dat vina şi pe ministrul Sănătăţii când a refuzat să se opereze de menisc la Bucureşti

Pe lângă jumătăţile de adevăr şi minciunile prin omisiune, premierul Victor Ponta a găsit o nouă modalitate de a se disculpa pentru neadevărurile rostite în spaţiul public: îşi pune minciunile în gura miniştrilor din propriul Cabinet. Aflat la Constanţa, la o întâlnire cu Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc, premierul Victor Ponta a fost întrebat: „Vă menţineţi declaraţia pe care aţi făcut-o săptămâna trecută, că unde aţi fost dumneavoastră e un pic mai ieftin decât aici, la Mamaia?“.

Iar Ponta a răspuns: „Doamnă, aşa m-a informat ministrul de Finanţe, că el vine mai des la Mamaia“. Ponta declarase, pe 10 august,  în primul interviu după întoarcerea din vacanţa din Caraibe, că „unde am mers eu în vacanţă e puţin mai ieftin decât la Mamaia“. Potrivit surselor EurActiv.ro, Ponta şi-a făcut concediul pe cel mai mare vas de croazieră din lume, unde preţul unui apartament este de aproximativ 5.933 de dolari pentru două persoane.

Eugen Teodorovici, prezent şi el la discuţii, nu a comentat afirmaţia şefului său direct. Asftel, premierul, pe lângă faptul că nu are curajul să-şi asume minciunile, mai trimite şi săgeţi către ministrul Finanţelor, cunoscut pentru faptul că frecventează cluburile de noapte din Bucureşti şi, pe timp de vară, de la Mamaia.

Precedentul Bănicioiu
Nu este pentru prima dată când Victor Ponta le pasează miniştrilor propriile minciuni. La fel s-a întâmplat şi în urmă cu două luni, când Ponta a preferat să se opereze la genunchi într-un spital din Istanbul, nu de la Bucureşti. Atunci, Ponta l-a băgat la înaintare pe ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu. „Ştiau cine sunt, dar şi la noi dacă se operează un prim-ministru din altă ţară nu este acelaşi lucru. Nu am avut camere de luat vederi la intrarea în spital şi nici un tratament special pe care, inevitabil, l-aş fi avut în ţară. Mi-a spus Nicu Bănicioiu că pentru doamna ambasador a Olandei s-a blocat un etaj la Spitalul Universitar. Bănuiesc că pentru mine se blocau două etaje la Spitalul Militar, or, nu am vrut să se întâmple acest lucru“, spunea Ponta. Premierul a minţit şi atunci, pentru că soţia ambasadorului Olandei, Cristina van Bonzel, a beneficiat de o rezervă, cum se întâmplă în cazul tuturor demnitarilor care ajung în spital, fără a fi vorba de închiderea unui întreg etaj.

A doua zi după afirmaţiile lui Ponta, ministrul Sănătăţii a fost întrebat, insistent, în cadrul unei conferinţe de presă, dacă, într-adevăr, i-a spus aşa ceva premierului. Bănicioiu s-a eschivat. „Prefer să nu comentez lucrurile astea. O să mă întrebaţi de 10 ori, sunt chestiuni care ţin de confidenţialitatea unui tratament şi pacient. Discutaţi cu medicii curanţi, nu cred că trebuie să vă dau mai multe explicaţii“, a spus ministrul. Eugen Teodorovici şi Nicolae Bănicioiu, pe lângă faptul că sunt miniştri în Guvernul Ponta, mai au un lucru în comun: sunt prieteni foarte buni cu Victor Ponta încă dinainte ca acesta să devină premier.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite