Predare de ştafetă la Ministerul Dezvoltării. Cum şi-a încurajat Dragnea colegii la plecarea din minister

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ministru al Dezvoltării, Liviu Dragnea, a predat astăzi ştafeta către succesoarea sa, Sevil Shhaideh. Dragnea a ţinut cu acest prilej o conferinţă de presă în cadrul căreia le-a transmis mesaje de încurajare colegilor săi.

La conferinţa de presă dedicată bilanţului de guvernare, Liviu Dragnea şi-a încurajat foştii colegi şi a explicat ce lasă în urmă la Ministerul Dezvoltării.

„Aş vrea să spun de unde am plecat de când am preluat mandatul. Am decis, împreună cu colegii din minister, când am venit aici, că nu trebuie să fie un minister-trompetă. Obiectivul nostru nu trebuie să fie să ţipăm ce am realizat, ci să facem lucruri. Asta le spun şi colegilor: chiar dacă nu apare în presă ce facem, am reuşit să îndreptăm speranţele a milioane de români către noi. În fiecare comunitate unde faceţi un cămin cultural, oamenii se bucură. Asta trebuie să fie hrana voastră spirituală !“, le-a transmis Liviu Dragnea angajaţilor din minister.

El a amintit de proiectul regionalizării, respectiv al descentralizării administrativ-teritoriale şi a arătat că, deşi draftul venit de la minister a fost demontat de către Curtea Constituţională, documentul este păstrat în sertarele de la Dezvoltare, în ipoteza în care revizuirea Constituţiei va permite implementarea acestuia.

„Avem proiectul de regionalizare, care a fost dezbătut în ţară. Din păcate, pentru că nu s-a mai revizuit Constituţia, proiectul a rămas suspendat, urmând să poată fi aplicat dacă se va modifica vreodată Constituţia. Proiectul a fost adoptat de Parlament, CCR l-a declarat neconstituţional pe chestiuni legate de tehnică legislativă, nu mai vreau să comentez, am comentat atunci“, a mai spus Dragnea.

Totodată, el a vorbit şi despre situaţia financiară de la minister şi a susţinut că, în perioada în care a preluat Dezvoltarea, „tot sistemul era în prag de colaps“.

„Bugetul pe 2013, alocat investiţiilor publice din comunităţile locale, era aproape zero. Practic, proiectul de buget era negativ, nu erau resurse financiare. Erau arierate de peste 1,3 miliarde de lei, datorii ale autorităţilor locale. Practic, tot sistemul era în prag de colaps. Din 2010 până în 2012, din bugetul administraţiilor locale s-au scos peste 7 miliarde de lei. La ora actuală, Ministerul Dezvoltării gestionează 12 programe europene, gradul de absorbţie este ridicat, s-a ajuns la 65% faţă de 17%, cu cât a fost preluat“, a mai declarat Dragnea, la conferinţa dedicată bilanţului de guvernare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite