Ponta: „Nu-mi convine, dar Băsescu va merge la Consiliul European din februarie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta s-a împăcat cu ideea că Traian Băsescu va reprezenta România la Bruxelles
Victor Ponta s-a împăcat cu ideea că Traian Băsescu va reprezenta România la Bruxelles

România va fi reprezentată la Consiliul European din luna februarie de către preşedintele Traian Băsescu, a declarat premierul Victor Ponta, la postul Digi 24 Tv.

Premierul a adăugat că nu îi convine acest lucru, dar că procedura va fi aplicată până când în noua Constituţie va fi reglementată şi această problemă.

"Nu-mi convine şi nu sunt de acord în continuare cu ideea că preşedintele, de principiu, merge la Consiliul European. Până când o să schimbăm Constituţia, o să fie Consiliu pe 8 februarie, merge preşedintele. Nu îmi place chestia asta, bănuiesc că nici preşedintelui nu-i place că nu se vede cu FMI, dar ne-am delimitat fiecare partea lui de competenţe", a spus Ponta, la postul Digi 24 TV.

El a explicat astfel că doreşte ca, în calitate de prim-ministru, să colaboreze cu preşedintele, indiferent de numele acestuia, conform atribuţiilor fiecăruia.

La ultimul Consiliu European, desfăşurat la Bruxelles pe 22 şi 23 noiembrie 2012, preşedintele Traian Băsescu a fost cel care a reprezentat România, după lungi discuţii cu premierul Victor Ponta.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite