Ponta: „Iliescu are dreptate, nu trebuia să vorbesc despre un procuror“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta este în conflict cu Traian Băsescu
Premierul Victor Ponta este în conflict cu Traian Băsescu

Premierul Victor Ponta a declarat, joi seară, că fostul preşedinte Ion Iliescu a avut dreptate când a declarat că nu ar fi trebuit să vorbească nominal despre un procuror. Ponta a precizat că este în conflict cu Traian Băsescu, nu cu Justiţia.

Ponta a fost întrebat despre faptul că Iliescu a declarat că premierul "trebuia să se abţină" de la comentarii privind justiţia, fostul preşedinte invocând tinereţea actualului şef al Guvernului. „Da, are dreptate“, a spus, joi seară, Ponta, comentând aprecierile lui Iliescu. Premierul a adăugat că este adevarat că nu ar fi trebuit ca el, ca şef al Guvernului, să se refere la un procuror.Ponta a precizat însă că, de fapt, conflictul său este cu Traian Băsescu.

Premierul a fost întrebat şi despre faptul că procurorul Lucian Papici susţine, în cererea adresată CSM de apărare a reputaţiei profesionale, că Ponta, prin afirmaţiile potrivit cărora "Papici a făcut dosare politice" şi "De ce trebuie să-i ţinem pe toţi băsiştii?", a lăsat să se înţeleagă că el decide dacă un procuror şef rămâne sau nu în funcţie. 

"Papici să-şi vadă de meseria lui", a răspuns Ponta.Fostul şef al statului Ion Iliescu a declarat, joi, că premierul Victor Ponta "trebuia să se abţină" de la comentarii privind justiţia, apreciind că primul-ministru a făcut o "imprudenţă" şi adăugând; "Aici, tinereţea...".

Lucian Papici susţine, în cererea adresată CSM de apărare a reputaţiei profesionale, că premierul, prin afirmaţiile potrivit cărora "Papici a făcut dosare politice" şi "De ce trebuie să-i ţinem pe toţi băsiştii?", a lăsat să se înţeleagă că el decide dacă un procuror şef rămâne sau nu în funcţie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite