Ponta, despre relaţia cu Iohannis: Foarte bună. Când a spus da, a rămas da. Ultimul caz este cel legat de ambasadori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta spune că are o relaţie foarte bună cu preşedintele Klaus Iohannis, despre care spune că este un om de cuvânt.

„Categoric foarte bună. Am mai răspuns şi simt nevoia să vă explic: fără a fi parteneri politici, camarazi — cum am fost cu Crin Antonescu, de exemplu—, este o relaţie foarte corectă, ceea ce-i foarte important, este o relaţie de respect şi este o relaţie predictibilă. Ca să vă spun foarte concret la ce mă gândesc: când vorbeam ceva cu Traian Băsescu la ora 16,00, la ora 18,30 ieşea la televizor, spunea exact invers decât ce a vorbit cu mine“, spune Ponta, într-un interviu pentru Agerpress.

Premierul a mai spus că, spre deosebire de fostulTraian Băsescu, preşedintele Klaus Iohannis nu se răzgândeşte niciodată în privinţa temelor discutate între cei doi. „Domnul Iohannis dacă spune da, în urma unei discuţii cu mine, aşa cum cred că i se întâmplă în toate cazurile, nu doar cu mine, sunt convins că şi peste o săptămână sau două, trei, acel da rămâne da. Ultimul caz este cel legat de ambasadori, când am vorbit, cred, două luni de zile, când a spus da, a rămas da, că unii au fost de acord, că alţii nu au fost, că au existat critici. Acest tip de predictibilitate este extrem de importantă nu doar pentru mine, eu cred că, în general, pentru puterile din stat, pentru că, după haosul general în care orice vorbeai nu era valabil mai mult de o oră, să ai stabilitate este un câştig extraordinar“, mai spune Ponta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite