VIDEO Ponta: „Chinezii ne dau, dar nu ne bagă în traistă. Deschiderea liniei aeriene Bucureşti-Beijing, un semn bun“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta, alături de omologul său chinez FOTO Mediafax
Premierul Victor Ponta, alături de omologul său chinez FOTO Mediafax

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern de la Palatul Victoria, că este mulţumit de rezultatele Forumului Economic România-China şi i-a cerut ministrului Transporturilor, Ramona Mănescu, să discute cu reprezentanţii Tarom pentru ca linia aeriană Bucureşti-Beijing să fie deschisă cât de curând.

„Vreau să mulţumesc fiecăruia dintre membrii Cabinetului, care au avut grijă să avem documentele gata şi vă asigur că am primit numai felicitări şi mesaje bune. E important ce urmează. Am semnat documente, am pornit proiecte importante.Chinezii ne dau, dar nu ne bagă în traistă. La un moment dat, vreau să discutăm separat în şedinţa de Guvern despre cum se implementează proiectele, ce reuşim să realizăm“, a precizat Ponta, în şedinţa de Guvern.

Totodată, el i-a cerut ministrului Transporturilor, Ramona Mănescu, să discute cu membrii din conducerea Tarom, pentru a sprijini deschiderea unei noi linii aeriene pe ruta Bucureşti-Beijing.

„Am primit nota despre deschiderea liniei aeriene Tarom, Bucureşti-Beijing. Am văzut că sunt probleme logistice, dar sunt convins că va fi un semn extrem de bine primit. Dacă tot avem această relaţie nouă, o linie directă a TAROM ar fi un semn extraordinar şi vă rog să sprijiniţi conducerea Tarom“, a afirmat premierul.

La rândul său, Mănescu a precizat că este posibil ca, pe ruta Bucureşti-Beijing, să existe două curse pe săptămână.

„E o solicitare de 10 ani. Hai să o facem noi! Ca multe alte lucruri care se discută de 10 ani, o facem noi“, a mai spus Ponta. 

De asemenea, el a ţinut să precizeze că întreţinerea unor relaţii bune cu China nu presupune depărtarea de Uniunea Europeană.

„Mulţumim tuturor celor care s-au implicat pentru ca Forumul Economic să aibă succes şi e un succes incontestabil chiar şi de cei mai cârcotaşi dintre adversari. Evident, nimic din ce s-a întâmplat ieri şi alaltăieri nu afectează parcursul nostru european. Nu facem decât să învăţăm de la ţările mai vechi din UE, nu ştiu de ce să nu facem şi noi la fel. Lumea are patru puncte cardinale, noi suntem membri ai UE, dar e un semn de mare miopie să crezi că dacă ai relaţii bune cu ţări din afara UE, eşti împotriva Uniunii. Mergem pe drumul pe care au mers Germania, Franţa“, a explicat liderul Executivului.

Materiale pe aceeaşi temă:

Privind spre Est cu mânie: după ce a lăsat Noua Europă la mâna Chinei, UE o conjură să nu-i cadă în braţe

Premierul chinez, Li Keqiang, anunţă dublarea investiţiilor în Europa Centrală şi de Est

Li Keqiang, premierul chinez: România va deveni un Tigru al Europei. China e gata să semneze acorduri de swap valutar cu statele Europei Centrale şi de Est

Forumul China-Europa Centrală şi de Est. Premierul chinez, Li Keqiang: Să trecem la treabă pentru a transpune în realitate aceste linii directoare

Prietenia româno-chineză şi interesul Chinei în reunificare

Delegaţia Chinei a ajuns la Bucureşti: Guvernele celor două ţări au semnat memorandumuri în mai multe domenii. Care sunt investiţiile vizate de chinezi

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite