Ponta, atac la Ludovic Orban: A făcut cea mai directă ilegalitate pentru care orice funcţionar ajunge în trei zile la „răcoare“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban, fost ministru al Transporturilor în timpul guvernării Tăriceanu
Ludovic Orban, fost ministru al Transporturilor în timpul guvernării Tăriceanu

În mandatul lui Victor Ponta, Corpul de control al premierului a depus o plângere la DNA împotriva lui Ludovic Orban, ce vizează nereguli la construcţia Transalpina, proiect girat de Orban ca ministru al Transporturilor. Acum, când Orban a fost desemnat de PNL candidat la Primăria Capitalei, Ponta vine cu noi detalii: îl acuză pe liberal că a prejudiciat statul cu 250 de milioane de euro.

Ludovic Orban a fost întrebat, sâmbătă seara, la B1 TV, despre implicarea sa în Transalpina, autostrada care a făcut obiectul unor investigaţii DNA. 

„Nu m-au chemat cei de la DNA, dar, oricând au nevoie de lămuriri, mă duc oricând. nu am avut nicio începere de urmărire penală. Nici la poliţie! În toată activitatea mea. Sunt un om care urmăreşte cariera mea. Cine se uită la averea mea vede normalitate, bun simţ, decenţă. Niciodată nu am trăit pe picior mare, nu m-am plimbat cu maşini scumpe. M-am mutat de un an de zile în Dobroieşti, anterior am locuit la bloc. Am fost un om care a avut un parcurs mai mult decât decent", a spus Orban, sâmbătă seara,  la B1 TV.

Liberalul a mai declarat: "Nu am avut nicio începere de urmărire penală. Nici la poliţie! În toată activitatea mea. Sunt un om care urmăreşte cariera”.

Ponta, ironic

După declaraţia lui Orban, fostul premier Victor Ponta a reacţionat pe Facebook.

„Eu nu am făcut nicio plângere penală -a făcut Corpul de Control în bază unei activităţi de cercetare de câteva luni şi un Raport bazat pe sute de documente!!! Iar anchetă a pornit de la imposibilitatea recepţionării lucrărilor!!! Dar e absolut normal-pe cine interesează un prejudiciu pt Statul Român de 250 milioane de Euro?!? Un fleac ! Şi pe cine interesează faptul că în bază documentelor aprobate personal de Dl Ministru Orban s-a semnat contractul cu Romstrade ( firmă Dlui Iordache) , evident fără licitaţie, cu două săptămâni înainte să se aprobe de către Guvern indicatorii tehnico-economici (adică cea mai directă şi clară ilegalitate pt care orice funcţionar ajunge în maxim 3 zile direct la «răcoare»)! Da, iată că PNL a înţeles «mesajul străzii» şi a pus candidat la Bucureşti un politician nou şi fără pete, un tânăr imaculat!!! Păi, Busoi era cam de 10 ori mai bun", a scris Ponta pe Facebook.
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite