Politicienii români care tremură în faţa FMI şi a ambasadelor străine nu pot înţelege curajul grecilor

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un ”NU” care a făcut de ruşine linguşeala şi laşitatea clasei politice româneşti din ultimii 25 de ani
Un ”NU” care a făcut de ruşine linguşeala şi laşitatea clasei politice româneşti din ultimii 25 de ani

Aşa numita ”elită” politică şi civică românească e în stare de şoc. Cum a putut Grecia să spună ”NU” Troicii? Liderii fricoşi ai partidelor româneşti sau devoţii fanatici ai directivelor europene care au palpitaţii numai când se gândesc la FMI, la Comisia Europeană sau la ambasadele străine, nu pot decât să caine curajul grecilor, aşteptând să fie pedepsiţi.  Din contră, cred că e timpul să ne ridicăm capul plecat de teamă ca sabia să nu-l taie.

Grecia trebuia să se supună, spune corul închinătorilor la birocraţii şi bancherii străini. De ce? Pentru că aşa a făcut şi România. Numai că banii împrumutaţi nu au ajuns la români, ci la afaceriştii şi politicienii care învârteau milioane de euro în timp ce românilor li se tăiau veniturile, în plină criză. Factorii politici care au semnat pentru împrumuturile care au ajuns în buzunarele unora ar trebui să plătească datoriile, nu poporul care a văzut doar austeritatea. Însă acum e important ca Grecia să fie distrusă pentru ca nimeni să nu mai îndrăznească să le spună ”NU” cămătarilor internaţionali care împrumută guvernele ca să plătească alte datorii tot către băncile străine. Şi tot aşa, într-o spirală nesfârşită.

Diferenţa faţă de politica Greciei? Ponta şi Iohannis au bătut palma să adopte euro fără măcar să anunţe în prealabil că discută pe această temă. Ne-au anunţat şi gata. O nouă modalitate de a fi la mâna altora. Pe baza faptului că românii nu vor riposta. Vor avea o surpriză cei care vor dori să ne conducă în continuare din spatele birourilor închise, mână în mână cu păpuşarii care nu mai sunt mulţumiţi cu mulsul României în lei şi în resurse, ci îşi doresc să ne ia şi ultima fărâmă de suveranitate.

E important ca Grecia să fie distrusă pentru ca nimeni să nu mai îndrăznească să le spună ”NU” cămătarilor internaţionali care împrumută guvernele ca să plătească alte datorii tot către băncile străine. Şi tot aşa, într-o spirală nesfârşită.

Hai la referendum atunci! Numai aşa putem bloca o clasă politică fanariotă care stă cu ochii aţintiţi către diferitele Înalte Porţi pentru că nu poate concepe altceva. De 25 de ani, România e condusă cu temenele. De mult ce s-au târâit în faţa emisarilor străini, politicienii români au uitat că se poate şi altfel şi de aceea se crucesc toţi în faţa Greciei, susţinuţi de poeţii de curte ai idealului supunerii totale.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite