Camera Deputaţilor îl scapă de Vlad Cosma de arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Camera Deputaţilor nu a aprobat începerea urmăririi penale împotriva deputatului PSD Vlad Cosma. Din cei 335 de deputaţi prezenţi, 222 au votat „împotrivă“ şi 105 „pentru“.

UPDATE Plenul Parlamentului a votat împotriva ridicării imunităţii deputatului PSD Vlad Cosma. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a prezentat rezultatul votului: din cei 335 de deputaţi prezenţi, 105 au votat „pentru“ şi 222 „contra“.


„Aceşti domni care au făcut denunţ sunt anchetaţi în alt dosar. Există denunţători pe care nu îi cunosc şi pe care nu i am văzut niciodată în viaţa mea. Am fost învinuit drept cadou de ziua mea. Am fost oprit din trafic, scos din maşină şi dus la DNA.  Ce se doreşte? O arestare televizată sau aflarea adevărului? Probabil voi fi alt acuzat pentru telepatie. Să vorbiţi în şoaptă cu copiii dvs. pentru că s-ar putea să aveţi mandat de interceptare, aşa cum am avut eu din 2012“, s-a apărat Cosma

Comisia juridică a votat astăzi împotriva ridicării imunităţii deputatului PSD Vlad Cosma, fiului baronului de Prahova, Mircea Cosma. Scorul votului a fost următorul: 7 deputaţi au votat pentru ridicarea imunităţii, 14 împotrivă, iar 3 s-au abţinut. Votul a fost secret, dar liberalii au anunţat înaintea şedinţei că vor vota pentru ridicarea imunităţii.

Întrebat dacă se consideră vinovat sau nevinovat, Vlad Cosma a răspuns ferm: "Nevinovat".

Colegii social-democraţi au sărit în apărarea lui Vlad Cozma. "Noi nu am analizat temeinicia, dar colegii mei avocaţi au fost nemulţumiţi de materialul probator trimis de Înalta Curte. Vlad Cosma nu a fost citat la DNA, şi ca procedură a fost luat cu mandat şi fost oprit din trafic. Se încalcă legea", a declarat vicepreşedintele Comisiei, deputatul PSD Dan Nica.

SERIAL ADEVĂRUL Vlad Cosma, fiu de baron, ajuns deputat: „50 de oameni contează în Parlament. Restul... somnoroase păsărele“

Pe de altă parte, deputatul PNL Alina Gorghiu este dezamăgită de votul membrilor Comisiei Juridice. "Nu pledoaria a fost cea care a schimbat votul în comisie, ci a fost o opţiune făcută de colegii mei înainte să venim la comisie. Mi se pare anormal să te ascunzi în spatele unui vot secret. Nu este un gest înţelept votul de astăzi. PNL a votat împotrivă", a spus Alina Gorgiu, la finalul şedinţei.

Deputatul PSD Vlad Cosma a venit, luni, însoţit de doi avocaţi, la Comisia juridică a Camerei Deputaţilor, pentru a fi audiat în legătură cu cererea Ministerului Justiţiei de încuviinţare a arestării sale preventive.

Comisia juridică urmează să dea un vot secret asupra cererii Ministerului Justiţiei, iar dezbaterile au loc cu uşile închise. Înainte de a intra la comisie, Vlad Cosma nu a vrut să facă declaraţii. Întrebat însă cum se simte tatăl său, Mircea Cosma, cercetat în acelaşi dosar, deputatul PSD a răspuns: "Din câte ştiu eu, va fi operat pe inimă".

Vicepreşedintele comisiei Ciprian Nica preciza zilele trecute că lucrările comisiei şi votul în privinţa acestei cereri a Ministerului Justiţiei vor fi secrete.

"Noi nu ne putem pronunţa pe temeinicie, ci numai din punct de vedere juridic vedem ce probe sunt la dosar, dacă sunt probe şi ce conţine acel dosar. Probabil, trebuie să ai ceva acolo ca să ceri arestarea preventivă, ca să încuviinţezi arestarea însemnă că este o faptă deosebit de gravă care este de o periculozitate aparte", a mai spus Nica.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite