PNL îl cheamă pe Grindeanu în Parlament pentru a da explicaţii privind adoptarea a două ordonanţe de urgenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Sorin Grindeanu. FOTO Mediafax
Premierul Sorin Grindeanu. FOTO Mediafax

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat, luni, că liberalii au depus o solicitare la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor pentru audierea în Parlament, pe 6 martie, a prim-ministrului Sorin Grindeanu în legătură cu ordonanţele de urgenţă 6 şi 9 care, în opinia liberalilor, sunt la fel de grave precum OUG 13, dar cu impact economic.

„Am luat decizia de a-l audia, în Parlament, pe primul ministru Grindeanu pe cele două ordonanţe economice, Ordonanţa 6 şi 9, la fel de grave precum OUG 13, dar cu impact economic. Din nefericire, s-a trecut peste o decizie a Guvernului care transformă bugetul statului într-un buget pentru huzurul clientelei politice şi credem că este obligatoriu, în Parlament, ca premierul Grindeanu să răspundă în faţa parlamentarilor cu privire la acest arbitrariu care se stabileşte în cheltuirea banului public, prin cele două ordonanţe”, a declarat Raluca Turcan, citată de News.ro 

Liderul interimar al liberalilor a precizat că solicitarea a fost depusă deja la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor pentru audierea prim-ministrului în cadrul „Orei Guvernului“. De asemenea, Turcan a spus că PNL a depus şi la Senat o solicitare pentru dezbaterea în regim de urgenţă a celor două ordonanţe şi respingerea lor.

„Aceste două ordonanţe transformă autorităţile locale în vasali ai PSD, pentru că 30 de miliarde din bani publici pentru credite de angajament care pot fi luate oricum, fără plafon şi fără sancţiuni, înseamnă de fapt dependenţa autorităţilor locale de pixul şi bunăvoinţa ministrului Dezvoltării Regionale”, a completat liderul interimar al PNL.

Turcan a spus că premierul Grindeanu trebuie să răspundă de ce aceste două ordonanţe creează un asemenea arbitrariu şi o lipsă de transparenţă în cheltuirea banilor publici. „În spatiul economic s-a creat posibilitatea de a da credite de angajament din partea autorităţilor locale, fără niciun fel de limită, ceea ce înseamnă o recuperare care se va vedea în timp a acestor credite de angajament. Practic, se va contoriza la deficitul bugetar, în câţiva ani. În plus, a fost exclusă sancţiunea folosirii acestor bani peste anumite plafoane şi de la un capitol la altul, ceea ce, în concluzie, înseamnă arbitrariu. Este de neacceptat ca 30 de miliarde de euro să fie folosite într-un mod discreţionar de Guvern”, a conchis preşedintele interimar al PNL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite