Liberalii i-au cerut lui Cioloş să intre în PNL. Premierul: Până la finalul acestui mandat nu mă voi înscrie în niciun partid

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premirul Dacian Cioloş FOTO Arhiva Adevărul
Premirul Dacian Cioloş FOTO Arhiva Adevărul

Liberalii l-au invitat pe premierul Dacian Cioloş să se înscrie în PNL în perspecitva alegerilor parlamentare, însă şeful Executivului a declinat oferta, arătând că nu va intra în niciun partid politică până la alegerile parlamentare.

UPDATE Premierul Dacian Cioloş, la finalul discuţiilor cu PNL: Le-am spus că mi-am asumat un mandat de prim-ministru. Mi-am luat un angajament clar. Mi-am dat un cuvânt şi îmi ţin cuvântul. Până la finalul mandatului acestui Guvern, am spus că nu voi candida la alegerile parlaementare şi nu mă voi înscrie în niciun partid. Nu vreau să fac o afirmaţie legat de ce se va întâmpla după aceea. Nu am o agendă ascunsă.

UPDATE Mai mulţi liberali i-au cerut lui Dacian Cioloş să se înscrie în PNL. În replică, Cioloş le-a spus că nu face politică, au precizat pentru News.ro surse din partid. Potrivit surselor citate, liberalii i-au transmis lui Dacian Cioloş că este mai bine să se înscrie în partid, în acualul context politic şi în perspectiva alegerilor parlamentare din toamnă.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea şi copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu nu sunt de acdord cu proiectul de lege pentru abilitarea Guvernuluid e a emite ordoneţe pe timpul vacanţei parlamentare. „Noi nu credem că Guvernul trebuie să aibă abilitatea să le emită“, a spus Tăriceanu, completat de Dragnea. ”Colegii mei au spus şi azi că în acel proiect de lege Guvernul a pus foarte multe năzbâtii“, a spus Liviu Dragnea.

„Guvernul va acţiona în limita mandatului acordat de Parlament pentru a emite ordonanţe în perioada vacanţei parlamentare”, a arătat Dacian Cioloş.

Liderul PNL Alina Gorghiu a luat apărarea Guvernului Cioloş. „Aceşti oameni se întrec pe ei înşişi în iresponsabilitate. Acum flutură altă ameninţare îndreptată împotriva Guvernului Cioloş: restrângerea posibilităţii de a guverna pe timpul vacanţei parlamentare”, a spus Gorghiu.

Un alt punct pe agenda discuţiilor dintre liderii PNL şi prim-ministrul Dacian Cioloş va fi depolitizarea administraţiei publice, în contextul în care liberalii au acuzat implicarea mai multor prefecţi şi şefi din deconcentrate în campania electorală pentru alegerile locale, potrivit Mediafax.

Un alt subiect va fi şi situaţia ministrului agriculturii, Achim Irimescu, cel împotriva căruia Camera Deputaţilor a adoptat săptămâna trecută o moţiune simplă prin care îi cere demisia. "În general, atunci când trece o moţiune, cu tot sprijinul pe care îl dau Guvernului, este cazul să fie schimbat ministrul", a declarat atunci Alina Gorghiu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite