PMP, alături de PNL pentru o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ponta. PNL mai avea nevoie de trei semnături

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele PMP Eugen Tomac, altăturid e deputatul Elena Udrea FOTO Arhiva Adevărul
Preşedintele PMP Eugen Tomac, altăturid e deputatul Elena Udrea FOTO Arhiva Adevărul

Partidul Mişcarea Populară (PMP) susţine intenţia Partidului Naţional Liberal de a iniţia o moţiune de cenzură împotriva guvernului condus de Victor Ponta, pentru a sancţiona lipsa de măsuri economice necesare pentru stimularea economiei. PNL nu mai are, începând de marţi, numărul necesar pentru iniţierea unei moţiuni de cenzură.

PMP consideră că reducerea CAS şi neimpozitarea profitului reinvestit sunt două măsuri vitale pentru economie, care ar reprezenta o gură de oxigen pentru companiile şi persoanele sufocate de taxele aberante introduse de Guvernul Ponta. Deşi le-a lansat în spaţiul public cu mult timp în urmă, premierul a evitat până acum aplicarea acestor prime măsuri de relaxare fiscală din mandatul său, ceea ne poate duce la concluzia că a fost vorba doar de o perdea de fum pentru a acoperi avalanşa de taxe şi impozite noi sau majorate. De aceea, salutăm şi susţinem iniţiativa liberalilor de a sancţiona o eventuală neaplicare a acestor măsuri până la 1 mai“, se arată într-un comunicat al PMP.

Liderii PMP pun însă o condiţie pentru susţinerea iniţiativei PNL: conţinutul moţiunii să fie redactat împreună de cele două formaţiuni. „Credem însă că e nevoie de un dialog în interiorul opoziţiei pentru a stabili textul unei eventuale moţiuni de cenzură, precum şi liniile de atac împotriva guvernului Ponta. Reamintim că PNL nu mai are în
prezent un număr suficient de parlamentari pentru iniţierea unei moţiuni de cenzură, deci cooperarea în rândurile opoziţiei e nu doar logică, ci obligatorie. Un asemenea demers ar fi cu atât mai eficient cu cât ar beneficia de o susţinere mai largă“, se mai arată în sursa citată.

PNL a pierdut trei membri în două zile

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat marţi că parlamentarii liberali vor pregăti textul moţiunii de cenzură împotriva Guvernului condus de Victor Ponta şi a adăugat că se vor găsi patru parlamentari din afara PNL, care să semneze documentul.

„Aşa cum am anunţat, dacă până la 1 mai nu avem o decizie a Guvernului privitoare la măsurile angajate şi prin programul de guvernare şi prin declaraţiile premierului şi prin ceea ce împreună am anunţat, şi anume reducerea CAS cu 5 puncte procentuale la angajator şi neimpozitarea profitului reinvestit, vom face o moţiune de cenzură. Până în 30 aprilie textul acestei moţiuni de cenzură va fi pregătit de către grupurile parlamentare“, a spus Antonescu.

Întrebat cum poate PNL să depună moţiunea „împotriva Guvernului Ponta-Ghiţă-Hunor“, în condiţiile în care numărul parlamentarilor liberali a scăzut sub pragul necesar pentru un asemenea demers, Antonescu a răspuns că va obţine „minimum patru semnături suplimentare“.

PNL nu mai are, începând de marţi, numărul de parlamentari necesar pentru iniţierea unei moţiuni de cenzură. Numărul parlamentarilor PNL a scăzut marţi la sub o pătrime din numărul total al aleşilor, prin anunţarea demisiilor din Senat ale liberalilor Victor Ciorbea şi Iosif Secăşan. Odată cu excluderea lui Radu Stroe din PNL, liberalii mai au nevoie de trei semnături pentru a îniţia o moţiune de cenzură. Numărul minim necesar pentru iniţierea unei moţiuni de cenzură este, în prezent, de 143 de semnături, iar PNL are în prezent 140 de aleşi.

Citeşte şi:

Iosif Secăşan (PNL) a demisionat din Senat. Liberalul este urmărit penal

Senatorul PNL Iosif Secăşan şi-a dat demisia, marţi, din Senat, motivând că este inculpat într-un dosar penal şi că nu doreşte să aducă prejudicii de imagine Senatului României şi PNL. Colegii săi senatori l-au aplaudat la finalul discursului de rămas-bun.

Şedinţă cu scântei la PNL: Liberalii decid azi dacă îl exclud pe Stroe din partid

Biroul Politic Naţional al Partidului Naţional Liberal se întruneşte astăzi pentru a discuta propunerea liderului deputaţilor liberali, George Scutaru, de excludere din formaţiune a fostului ministru de Interne, Radu Stroe, după ce acesta a declarat că nu ştie dacă îl va susţine pe Crin Antonescu la alegerile prezidenţiale.



 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite