Parlamentul European i-a ridicat imunitatea unui eurodeputat polonez, acuzat că a depăşit limita de viteză la volan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Europarlamentarul Siegfried Mureşan a votat pentru ridicarea imunităţii polonezului FOTO Adevărul
Europarlamentarul Siegfried Mureşan a votat pentru ridicarea imunităţii polonezului FOTO Adevărul

Parlamentul European a votat, asăzi, pentru ridicarea imunităţii europarlamentarului polonez Czeslaw Adam Siekierski, cercetat pentru că a depăşit viteze legală.

„Parlamentul European a votat astăzi pentru ridicarea imunităţii europarlamentarului polonez Czesław Adam Siekierski. Acesta este acuzat că, în data de 10 ianuarie 2015, în timp ce conducea un autoturism într-o localitate din Polonia, a depăşit viteza legală, circulând cu 77 km/h într-o zonă în care viteza maximă permisă era de 50 km/h. Ulterior, la o citaţie trimisă de autorităţi, acesta a răspuns trimiţând o fotocopie a legitimaţiei sale de europarlamentar şi a certificatului care atestă alegerea sa în Parlamentul European, precum şi o declaraţie prin care recunoştea că se afla la volan în momentul când autoturismul a fost surprins de aparatul radar“, a arătat europarlamentarul român Siegfried Mureşen, purtătorul de cuvânt al PPE.

Mureşan mai arată că eurodeputatul polonez va putea fi cercetat de justiţia din ţara. „În România motivul pentru care s-a cerut ridicarea imunităţii europarlamentarului polonez poate să pară hilar date fiind motivele pentru care se solicită de obicei ridicarea imunităţii parlamentarilor români şi care sunt cel mai adesea legate de fapte grave de corupţie. Consider, însă, că orice încălcare a legii trebuie tratată cu maximă exigenţă şi că cetăţenii sunt egali în faţa legii, chiar dacă sunt parlamentari sau europarlamentari. Prin urmare, am votat fără să ezit pentru ridicarea imunităţii europarlamentarului Czesław Adam Siekierski şi aştept ca justiţia poloneză să stabilească vinovăţia sau nevinovăţia acestuia“, a mai spus Mureşan.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite