Daniel Barbu, noul preşedinte al AEP. Ce funcţii vor ocupa liberalul Eugen Nicolăescu şi Cornel Constantinescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Barbu e favorit pentru şefia AEP. FOTO Arhivă Adevărul
Daniel Barbu e favorit pentru şefia AEP. FOTO Arhivă Adevărul

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a validat miercuri, cu 241 voturi „pentru” şi 63 „împotrivă”, numirea lui Daniel Barbu, propus de grupurile ALDE, în funcţia de preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente (AEP). De asemenea, acelaşi for i-a validat pe Eugen Ncolăescu pentru funcţia de viceguvernator al BNR şi Cornel Constantinescu pentru funcţia de vicepreşedinte al ASF.

UPDATE Deputaţii şi senatorii au decis cu 307 voturi „pentru“ şi 10 „împotrivă“ numirea lui Coca Constantinescu în funcţia de vicepreşedinte, membru executiv, sectorul asigurărilor-reasigurărilor al Consiliului ASF.

UPDATE Deputaţii şi senatorii reuniţi miercuri, în şedinţa plenului comun, l-au validat, cu voturi 275 „pentru” şi 39 „împotrivă”, pe deputatul PNL Eugen Nicolăescu în funcţia de membru al Consiliului de Administraţie şi viceguvernator al Băncii Naţionale a României (BNR).

UPDATE După citirea rapoartelor e la comisiile de specialitate a început votul, acesta fiind secretDoar în cazul şefiei AEP există doi competitori pe un loc. 

UPDATE Şedinţa plenului reunit a început.  


„Sunt rapoarte depuse deja pentru AEP, pentru BNR şi pentru ASF. Pentru ANRE se aşteaptă raportul suplimentar, fiind acea contestaţie. Pentru Consiliul Naţional de Combatere a Discriminării, Birourile Permanente reunite trebuie să stabilească calendarul pentru audieri şi raport. Pentru funcţiile unde rapoartele sunt depuse deja se va organiza miercuri, de la ora 12.00, un plen comun”, a declarat secretarul Camerei Deputaţilor, deputatul PSD Ioana Bran, la finalul şedinţei Birourilor Permanente reunite care s-a desfăşurat luni.

Social-democrata a mai spus că în cazul ANRE a fost depusă o contestaţie cu privire la candidaţii care urmează să fie numiţi în Comitetul de reglementare. „A fost depusă o contestaţie din partea doamnei Gabriela Moroianu asupra raportului comun cu privire la candidaţii ce urmează a fi numiţi în Comitetul de reglementare al ANRE. Această solicitare şi contestaţie este transmisă Comisiilor reunite pentru soluţionare“, a adăugat Bran.

Pentru postul de viceguvernator al Băncii Naţionale a fost avizat de către comisiile reunite de buget-finanţe liberalul Eugen Nicolăescu. El urmează să ocupe locul rămas vacant prin demisia lui Bogdan Olteanu. 

Cornel Coca Constantinescu a primit avizul aceloraşi comisii pentru postul de vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară, responsabil cu domeniul asigurărilor, urmând ca acesta să primească aprobarea plenului reunit.   Rămâne deocamdată vacant postul de preşedinte al ASF, funcţie din care Mişu Negriţoiu a fost demis pe 11 mai. Patru zile mai târziu, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că pentru acest post social-democraţii îl vor susţine pe deputatul Leonardo Badea.

Pentru funcţia de preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente, deputaţii şi senatorii vor avea de ales între fostul senator ALDE Daniel Barbu şi Maria Krause, susţinută de către USR.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite