Ovidiu Raeţchi (PNL): De ce a încercat PSD să afecteze imaginea şi moralul Armatei Române? Cinci întrebări-cheie pentru Liviu Dragnea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ovidiu Raeţchi
Ovidiu Raeţchi

Deputatul liberal Ovidiu Raeţchi, preşedinte al Comisiei pentru Apărare şi Siguranţă Naţională a PNL, i-a solicitat preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, să răspundă la o serie de întrebări, în contextul în care, în ultimele zile, partidul pe care îl conduce a declanşat „o ofensivă mediatică ce a afectat imaginea Armatei“.

“Centenarul Bătăliei de la Mărăşeşti, unul dintre cele mai solemne momente din istoria Armatei Române, găseşte sistemul de apărare şi ordine publică într-o situaţie dificilă. PSD a susţinut în ultima săptămână, direct şi indirect, o veritabilă ofensivă mediatică, rezultatul fiind afectarea imaginii Armatei. Problemele reale au fost amestecate deliberat cu jumătăţile de adevăr. În beneficiul cui?

Liviu Dragnea are datoria să ofere militarilor români răspunsuri la următoarele întrebări cheie:

1. În condiţiile în care PSD a fost partidul care a susţinut şi a impus regimul pensiilor speciale, fiind creatorul tuturor dezechilibrelor din sistem, împotriva cui a condus el campania de imagine privind pensiile militarilor?  Nu cumva - în lipsa unui adversar politic care să fie culpabilizat - chiar împotriva militarilor? A încercat PSD să scape de răspunderea de a fi creat acest sistem aruncând blamul asupra unei instituţii fundamentale a statului român? A fost aceasta o strategie deliberată?

2. Cine din PSD a alimentat spaţiul public din România cu statistici privind pensiile militarilor şi angajaţilor MAI, punând accent pe cazuri excepţionale (magistraţi militari; pensionaţi recent, în condiţii speciale impuse tot de PSD), dar evitând să spună că pensia cea mai frecventă în Armată este in jur de 3000 de lei, chiar şi pentru militari cu cariere impresionante? Cine a dorit să arunce o anatemă asupra aparatului operativ, care munceşte cel mai mult, pe teren, în condiţii dificile şi fără a se bucura de toate beneficiile instituite şi blamate de PSD?

3. Cine din PSD a lansat, în urmă cu circa o lună, zvonul privind diminuarea pensiilor din domeniul apărării şi ordinii publice, în condiţiile în care numai liderii PSD aveau acces la această informaţie? Şi cu ce scop? A oferit PSD această informaţie, iniţial, doar propriilor protejaţi din sistem, pentru a le asigura acestora cumulul salariului cu pensia?

4. A urmărit PSD, prin declaraţii incoerente şi contradictorii, să stimuleze valul de pensionări din Armată? De ce ministrul Ţutuianu şi premierul Tudose dădeau asigurări că nu se va schimba nimic, în timp ce ministrul Muncii confirma existenţa unor modificări? De ce s-au contrazis MAPN şi MAI? A dorit cineva din PSD sa hrănească valul de incertitudini pentru a elibera în propriul beneficiu posturile de conducere din Armată şi Ordine Publică?

5. Cine din PSD răspunde pentru afectarea gravă, pentru câţiva ani, a structurii eficiente de comandă din Armată - dar şi din serviciile secrete - prin pensionarea a sute de militari pregătiţi special de statul român pentru posturi de răspundere? De ce a refuzat PSD să opereze corecţii în mod transparent şi echilibrat, preferând să hrănească panica din sistem şi culpabilizarea din societate? De ce a ales PSD să facă acest lucru în cel mai tensionat context internaţional, cu ameninţări explicite la adresa României? Înţelege Liviu Dragnea faptul că modul în care a procedat pune în pericol chiar siguranţa naţională?”, susţine Ovidiu Raeţchi. 
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite